Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultate oficiale: Erdogan triumfă în alegerile prezidențiale din Turcia!

warontherocks.com
erdogan

Comisia electorală din Turcia a confirmat, duminică seară, victoria preşedintelui în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, anunță Mediafax.

Recep Tayyip Erdogan a obţinut 52,14% din voturi în al doilea tur al scrutinului prezidenţial, iar candidatul alianţei opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, 47,86%, conform datelor centralizate după numărarea a 99,43% din voturi, a declarat Ahmet Yener, preşedintele Consiliului Electoral Suprem din Turcia, citat de agenţia Anadolu.

"Am încheiat turul al doilea al scrutinului prezidenţial prin beneficii aduse naţiunii noastre. Aş vrea să exprim recunoştinţă naţiunii mele pentru că ne-a oferit o zi a democraţiei. Câştigătorii alegerilor din 14 mai şi din 28 mai sunt cei 85 de milioane de locuitori ai ţării noastre", a declarat Recep Erdogan într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor, în oraşul Istanbul.

Mii de simpatizanţi ai preşedintelui Erdogan s-au adunat şi în faţa Palatului prezidenţial din Ankara pentru a celebra victoria, potrivit postului BBC News.

După câștigarea unui nou mandat, Recep Erdogan îndeamnă la unitate națională

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a lansat, în cursul nopţii, un apel la unitate naţională, după obţinerea unui nou mandat prezidenţial, pledând pentru mobilizare în scopul remedierii problemelor sociale şi economice.

"Nu a pierdut nimeni astăzi. Şi nu suntem doar noi câştigători. Turcia este câştigătoare, democraţia noastră ete câştigătoare. Nu a pierdut nimeni, au câştigat cei 85 de milioane de cetăţeni ai Turciei. Acum, este momentul să ne unim şi să ne solidarizăm pentru atingerea obiectivelor noastre naţionale", a declarat Recep Erdogan, potrivit agenţiei Anadolu, în discursul rostit la Palatul prezidenţial din Ankara.

Preşedintele Turciei a precizat că se va concentra pe remedierea problemelor cauzate de cutremurele din februarie şi pe relansarea economică, în contextul inflaţiei masive.

Comisia electorală din Turcia a confirmat, duminică seară, victoria preşedintelui în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial. Recep Erdogan a obţinut 52,14% din voturi, iar candidatul opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, 47,86%, conform datelor centralizate după numărarea a 99,43% din voturi, a declarat Ahmet Yener, preşedintele Consiliului Electoral Suprem din Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.