Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultate surprinzătoare pe tabloul masculin de la Miami Open

Guliver/GettyImages
tenis

Sâmbătă s-a dovedit a fi o zi dificilă pentru americanii la turneul ATP Masters 1000. Taylor Fritz, Tommy Paul și Frances Tiafoe au ieșit cu toții din turul al doilea. Shelton și-a asigurat duminică un loc în turul trei. Surpriza zilei a furnizat-o ungurul Marozsan, prin eliminarea lui Rune.

Sheldon a făcut o demonstrație solidă te tenis în victoria împotriva lui Martin Landaluce cu 6-3, 6-4, pe Hard Rock Stadium.

Stângaciul de 21 de ani, locul 17 în clasamentul ATP, nu a avut parte de nicio minge de break în drumul spre o victorie obținută în doar 76 de minute împotriva spaniolului Landaluce. A fost prima victorie pe tabloul principal a capului de serie 16 la Miami, la a doua încercare.

"Sunt foarte fericită să fiu aici", a declarat Shelton, citat de site-ul oficial ATP. "A fost o susținere incredibilă a mulțimii aici pentru mine astăzi. Este foarte mișto să fiu aici. Este o atmosferă specială aici în Miami, mai ales noaptea, ca atunci când Chris Eubanks a jucat aici aseară. Atmosferă electrizantă, pentru asta trăiesc pe terenul de tenis, așa că mă bucur că sunt aici și mă bucur că pot juca încă un meci aici."

Următorul adversar al americanului în statul său natal, Florida, va fi Lorenzo Musetti, cap de serie 23, care l-a învins pe Roman Safiullin cu 7-5, 6-1. Shelton are acum 11-6 în sezonul 2024, un bilanț care include șase victorii în șase din cele șapte meciuri din runda inaugurală.

În altă ordine de idei, Fabian Marozsan a obținut a treia sa victorie în fața unui jucător de Top 10, când l-a învins pe Holger Rune, numărul 7 mondial, cu 6-1, 6-1. Maghiarul a reușit 23 de lovituri câștigătoare și a salvat toate cele trei mingi de break cu care s-a confruntat, potrivit Infosys ATP Stats, pentru a avansa după doar 59 de minute.

În sezonul trecut, Marozsan l-a învins la fel de surprinzător pe Carlos Alcaraz, pe atunci numărul 2 mondial, în drumul spre turul al patrulea la Roma și pe Casper Ruud la Shanghai, unde a ajuns pentru prima dată în sferturile de finală la un turneu ATP Masters 1000.

"Este un sentiment minunat să joci la cel mai înalt nivel", a declarat Marozsan. "Încerc să joc cel mai bun tenis al meu și astăzi împotriva unui jucător din Top 10 și mă bucur de timpul petrecut aici. Încerc să joc cel mai bun tenis al meu".

Aflat la al patrulea său turneu la acest nivel, Marozsan va încerca să își continue performanța de a fi avansat cel puțin până în optimi de finală, când îl va întâlni pe australianul Alexei Popyrin în turul al treilea. Popyrin a trecut cu 6-4, 6-4 de cehul Jiri Lehecka.

Ale de Minaur și-a continuat parcursul impresionant din 2024 cu o victorie cu 6-3, 6-2 în fața lui Soonwoo Kwon. Australianul a obținut acum 18 victorii în 2024, liderul turneului, după ce a cucerit trofeul ATP 500 la Acapulco, la începutul acestei luni.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani, care ocupă în prezent locul 10 în clasamentul ATP, va juca în turul al treilea cu germanul Jan-Lennard Struff.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.