Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rheinmetall acuză MApN că a trucat licitația pentru achiziționarea de camioane: Germanii spun ca ministerul a întocmit caietul de sarcini în favoarea Iveco

uct.ro
camion Armata

Guvernul PSD a provocat în ultimii ani scandaluri majore, cu mize de miliarde de euro, cu ocazia înzestrării armatei. Cea mai nouă controversă este legată de licitația pentru cele patru corvete, evaluate la peste 1,2 miliarde de euro. Licitația a fost stopată de Ministerul Apărării fără nici o explicație plauzibilă. Probleme mari sunt și la achiziția de 750 de milioane de euro pentru camioanele militare, unde compania germană RheinMetall acuză Ministerul Apărării de favorizarea unui concurent, relatează g4media.

Vezi și: Cum vede Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, Constituția: 'Președintele poate să refuze ori de câte ori găsește motive de nelegalitate'

De altfel, Liviu Dragnea și-a exprimat clar dorința de a negocia direct cu ”președintele Franței, cu cancelarul Germaniei”.

”Nu cred în Armata proprie europeană. România nu poate intra în astfel de aventuri. Trebuie să construim niște relații de colaborare economică și nu numai cu câteva state importante din UE. Aceste relații nu se pot construi doar comunicând cu ambasadorii aici. România trebuie să aibă niște prieteni buni, dar dacă pentru o achiziție importantă nu se discută cu președintele Franței, cu cancelarul, ci prin ambasadori, atunci ne orientăm acolo unde se pot construi astfel de relații”, a spus Liviu Dragnea într-un interviu la Antena 3 pe 27 decembrie 2018.

Marile controverse privind contractele de armament în care au fost implicate guvernele PSD și Liviu Dragnea sunt: achiziția de rachete Patriot, achiziția celor patru corvetele militare, cumpărarea de camioane militare și acordul de cooperare Romarm – Circinus.

O altă achiziție militară cu scandal în culise este cea pentru cumpărarea a peste 3.000 de camioane militare.

Compania germană Rheinmetall, a acuzat în mod oficial nereguli în procedura de licitație.

Compania germană a contestat la finalul lui noiembrie 2018 procedura derulată de MApN, acuzând ministerul că a întocmit caietul de sarcini în favoarea firmei italiene Iveco. Licitația nu a fost încheiată nici acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.