Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Risc foarte ridicat de avalanşă în masivele Retezat şi Parâng

avalansa

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara au avertizat miercuri asupra riscului foarte ridicat de avalanşă existent în masivele Retezat şi Parâng, la peste 1.400 de metri altitudine, după ce la munte a nins în ultimele două zile şi s-a depus un strat de zăpadă proaspătă de peste 50 de centimetri.

"A nins foarte mult în ultimele două zile. S-a depus un strat considerabil de zăpadă proaspătă, de 50 - 60 de centimetri, de la 1.200 de metri altitudine. În golul alpin zăpada ajunge la un metru. Este o zăpadă care nu are consistenţă şi s-a adunat în cantităţi foarte mari peste stratul ce era deja depus şi îngheţat. Pericolul de avalanşă este foarte ridicat", a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid

Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu iasă în zonele de gol alpin şi să evite traseele de creastă pentru că zăpada este foarte instabilă.

"Recomandăm turiştilor care vin la munte să rămână în zona staţiunilor, pe pârtiile de schi amenajate şi să evite traseele până la stabilizarea zăpezii", a menţionat Bodean.

Salvamont Hunedoara are echipe de permanenţă în toate staţiunile montane din judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.