Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Risc mare şi foarte mare de avalanşă în masivele Bucegi, Baiului şi Ciucaş

avalanșă

Salvamont Prahova avertizează, vineri, că riscul de producere a unor avalanşe în masivele Bucegi, Baiului şi Ciucaş este mare şi foarte mare, turiştii fiind sfătuiţi să nu abordeze traseele care sunt închise iarna, văile de abrupt şi să nu schieze în afara pistelor.

Potrivit unei informări postate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, în cele trei masive riscul de producere a unor avalanşe este mare (gradul 4), iar pe văile de abrupt, unde din cauza viscolului acumulările de zăpadă sunt majore, pericolul este foarte mare (gradul 5), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu își încalcă una dintre marile promisiuni ale mandatului: pune cruce depolitizării

"Oricât de pregătiţi aţi fi sau de ce echipamente performante dispuneţi, vă rugăm să nu abordaţi traseele turistice închise în sezonul de iarnă, văile de abrupt sau schiatul off-piste. Lista traseelor turistice din judeţul Prahova, care sunt închise, o puteţi găsi pe www.salvamontprahova.ro. Prognoza meteo anunţă pentru următoarele zile o încălzire accentuată, crescând astfel riscul ca stratul superior de zăpadă, având o coeziune slabă, să plece cu uşurinţă la supraîncărcări. Nu vă riscaţi în mod inutil viaţa!", avertizează salvatorii montani.

În context, aceştia recomandă câteva trasee care pot fi parcurse în siguranţă: Sinaia - Poiana Stanii, Buşteni - Cascada Urlătoarea, Azuga - Cabana Susai, Cheia - Muntele Roşu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.