Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Risc ridicat de avalanșă, evaluat la gradul 4 din 5, în Munţii Bucegi şi Făgăraş

news.ro
avalansa fagaras

Avertizarea Salvamontiștilor din Prahova sună clar: în Masivul Bucegi, probabilitatea de avalanșă este de 3 din 5 la altitudini peste 1.800 de metri, iar pe văile abrupte acest risc se amplifică la gradul 4. Recomandăm turiștilor să evite aceste zone pentru propria siguranță.

 

”Vremea atipică pentru această perioadă a anului, cu temperaturi de peste 10°C chiar şi la altitudini mari, face ca pericolul declanşării avalanşelor să fie unul important. ANM prognozează un risc însemnat în Bucegi, de gradul 3 pe o scară de la 1 la 5, la altitudini de peste 1.800 m, dar pe văile de abrupt, unde stratul de zăpadă este de aprox. 2 m, estimăm un risc crescut, de gradul 4”, arată, vineri seară, Salvamont Prahova, citat de news.ro.

Salvamontiştii adaugă că transmit astfel de avertizări atunci când situaţia din teren o impune şi nu au scopul de a speria sau îndepărta de munte turiştii obişnuiţi sau montaniarzii experimentaţi.

”O facem doar pentru ca aceştia să conştientizeze situaţia existentă şi să nu se expună inutil, parcurgând aceste zone periculoase”, explică ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.