Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RISCĂ România să nu exercite mandatul de președinție al Consiliului UE? Răspunsul oferit din Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam steag romania tricolor drapel

Ministrul însărcinat cu Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, marți, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române, că nu există riscul ca „România să nu exercite acest mandat de președinție” al Consiliului UE, iar acest mandat va fi unul „de succes prin implicarea tuturor”.

„Nu există riscuri, riscuri vehiculate eronat în spațiul public, ca România să nu exercite acest mandat de președinție. România va exercita acest mandat și sunt convins că poate fi un mandat de succes prin implicarea tuturor”, a declarat ministrul însărcinat cu Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Citește și: Patriarhia Română a semnat acordul! Ce îi oferă cea mai valoroasă companie românească

Victor Negrescu a mai adăugat că Executivul „realizează mandate constructive”.

„S-a vorbit despre necesitatea de a pregăti adecvat acest moment al președinției ( Consiliului Uniunii Europene - n.r.) și de a oferi spijinul, citez, de la București, cu un mandat credibil și coerent. În această logică vreau să menționez că reprezentanții Guvernului României realizează mandate constructive pe care le transmitem tuturor colegilor și avem în această logică un mandat general pe ceea ce înseamnă cadrul financiar multianual, aprobat de toate instituțiile”, a mai declarat acesta.

Citește și: Scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani complică lucrurile pe scena politică românească. Kovesi chemată la Parchetul General

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, în fața șefilor misiunilor diplomatice, că Guvernul are obligația să se asigure că din exercitarea președinției Consiliului UE, România va avea de câștigat în raport cu partenerii externi.

”Trebuie să dăm dovadă de o temeinică cunoaștere a dosarelor și procedurilor. Trebuie să demonstrăm că angajamentul pro-europran e mai presus de toate îndoielile. Îmi doresc ca România să poată asigura o președinție (a Consiliului UE - n.r.) eficientă. Guvernul are obligația să se asigure că din exercitarea președinției, România va câștiga în raport cu partenerii externi", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Anunț important! Se fac angajări pe bandă rulantă

Șeful statului a mai preciat că mandatul nostru la conducerea Consiliului UE nu este unul simplu.

"Fie că ne referim la viitorul cadru financiar sau la negocieri de retragere a Marii Britanii din Uniune (...) Toate acestea impun o pregătire solidă a mandatului nostru. Perioada rămasă până la sfârșitul acestui an este crucială pentru a construi un mandat consistent, realist, credibil al viitoarei Președinții.", a mai spus Iohannis.

Citește și: Surpriză! Ce categorii de angajați scapă de plata ROVINIETEI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.