Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riscul unei rupturi interne grave a PNL în 2017 - ANALIZĂ

sah-strategie

Un fost consilier prezidential ridica problema riscului ca PNL, după o eventuală preluare a guvernării în 2016, să intre în situația unei "rupturi interne grave" daca nu gestioneaza corect fuziunea și selecția parlamentarilor.

"Trebuie să ținem cont că în 2017 PNL va avea și congresul de alegere a echipei de conducere, iar evenimentul în sine poate crea premisele unor rupturi interne grave dacă se pleacă de la nemulțumiri și insatisfacții. Toate partidele care au trecut prin astfel de momente s-au rupt la congrese sau la scurt timp după ce acestea au avut loc. În cazul PNL, o ruptura poate fi mult mai gravă, pentru că ar putea veni la început de ciclu electoral, iar parlamentarii nemulțumiți pot afecta atât partidul cât și forța parlamentară care va asigura majoritatea viitorului guvern. Orice grupare nemulțumită de desfășurarea alegerilor interne, și mai cu seamă foștii pdl-isti pot încerca un joc politic, mergând cu șantajul până la dărâmarea viitorului guvern.

Viitorul premier și viitorul președinte PNL vor avea o misiune extrem de grea. Mulți poate ar gândi pe baza zicalei confrorm căreia ”câinele de la măcelărie nu pleacă”, dar în contextul viitor este posibil ca un grup de parlamentari, relativ numeros, să se afle în situația în care prin desprinderea de PNL să poată asigura o majoritate guvernamentală chiar și pentru PSD. O astfel de situație ar infirma vechea zicală românească, destul de valabilă și uzitată în ultimii 25 de ani", spune Cristian Hrituc, fost consilier prezidential in 2012-2014, implicat in marketing politic si consultanta din anul 2000, intr-o analiza intitulata "Unitate pentru stabilitate. Miza electorală din 2016".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.