Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RISE: 100 de nume românești în Dosarele Panama

rise

Paul Radu, jurnalist RISE Project, a declarat că 100 de nume din România sunt implicate în Dosarele Panama.

„Sunt oameni importanți din România, unii foarte cunoscuți, nu vă pot da numele acum, dar sunt în general oameni de afaceri care au un impact mare în economia din țară. (...) E vorba de firme nu doar din Panama, e vorba de firme înființate de avocații din Panama, dar unele sunt în Seychelles, altele în Insulele Virgine Britanice, în Bahamas, peste tot în jurisdicții off-shore”, a spus acesta pentru Digi 24.

Frank Timiș nu se căiește

Omul de afaceri Frank Timiș, implicat în dezvăluiri, a apărat legalitatea acțiunilor sale.

„Normal că nu-s de acord să plătesc 30% taxe pe profitul de acţiune, în loc să plătesc 5%, dacă aceste legi sunt făcute de stat la stat. Da, am companii în Bahamas şi insulele Cayman, pentru că aceste două jurisdicţii au tratat dublu cu aproape toate ţările dezvoltate din lume. Toţi investitorii preferă să investească în companiile înregistrate acolo pentru că, atunci când îşi vând acţiunile, plătesc între 1 şi 5%, nu 30% taxe pe profitul acţiunilor. Astea-s lucruri care se fac de ani de zile, mă refer, de 50, 60, 70 de ani”, a spus el, citat de Digi 24.

Dosarele Panama sunt documente provenite de la firma Monsack Fonseca, specializată în crearea de firme offshore. Companiile de tip offshore sunt folosite în mod curent în două scopuri. Pe o parte se caută o impozitare minimală, folosind prevederi avantajoase din țara care găzduiește offshore-ul. Pe de altă parte, ele permit anonimizarea deținătorilor adevărați ai unor resurse economice. Această din urmă funcție permite, în anumite cazuri, săvârșirea de ilegalități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.