Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rise Project, dezvăluiri explozive înainte de CEx-ul PSD: 'Le-am numărat prada în arhiva #TeleormanLeaks'

Rise Project

Jurnaliştii de la Rise Project au revenit cu episodul 2 din seria de dezvăluiri din arhiva "TeleormanLeaks". Acesta documentează partidele de vânătoare la care Liviu Dragnea participa alături de lideri importanţi din PSD, ajunsi acum principalii săi aliaţi, cât şi de directorii din compania Tel Drum despre care a afirmat în repetate rânduri că nu are nicio legătura cu ea în ciuda dovezilor clare, aduse chiar şi de către procurori.

Astfel, Rise arată că Liviu Dragnea a vânat de cel puțin 32 de ori la el în județ, în ultimii 9 ani. Toate acestea, cât şi cei care l-au însoţit se regăsesc în condica în cele patru registre ale Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AVPS) Turris Turnu Măgurele, fondată de Liviu Dragnea la sfârșitul anilor ‘90, apoi predată lui Petre Pitiș, directorul Tel Drum.

În 31 dintre aceste ocazii, Liviu Dragnea a participat alături de Petre Pitiș, actualul manager al corporației Tel Drum, despre care a afirmat în faţa jurnaliştilor că nu l-ar mai fi văzut de 10-15 ani. Tot la vânătoare a fost însoţit şi de Marian Fișcuci, primul acționar al companiei privatizate pe când Dragnea conducea CJ Teleorman.

Plecat din MAE, Victor Negrescu are o ultimă dorință înainte de CEx: Remanierea să fie axată pe criteriul competenţei profesionale

În câteva ocazii a fost prezent şi Costel Comana, coleg de facultate și tranzacții imobiliare cu Dragnea, afacerist ce s-a sinucis în 2015 după ce a fost pus sub acuzare de procurorii DNA.

Jurnaliştii Rise arată că în registrele de vânătoare se văd două categorii de persoane care participau alături de Dragnea la vânătoare: "nomenclatura județeană și divizia națională de baroni PSD".

Astfel, la vănătoare au fost Nicușor Constantinescu (de 18 ori), Paul Stănescu (13), Marian Oprişan (5), Marcel Ciolacu (4), Gabriel Vlase, actual director SIE, şi Niculae Bădălău (ambii de trei ori).

La vânătoare a fost şi preşedintele comisiei de control al activităţii SRI, Claudia Manda. Senatorul PSD a fost prezent de nu mai puţin de 4 ori.

Acesta altături de Gabriel Vlase şi Niculae Bădălău a fost la DNA săptămâna trecută pentru a de declaraţii privind un dosar ce ar avea legătură cu compania Tel Drum.

Conform registrelor consultate de Rise Project, campionii locali ai vânătorii sunt organizatorii oficiali Mădălin Ioniță (65 de partide), managerul Tel Drum, Petre Pitiș (59 de partide) și Petre Rădan, fost magazioner-șef la Tel Drum, angajat acum la ferma de vaci a lui Dragnea Junior (57 de partide).

La aceste evenimente, mai participă și "divizia locală": șefi din poliție, de instituții descentralizate, primari, consilieri, soți de judecătoare sau angajații de încredere la firmele din grupul Tel Drum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.