Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rishi Sunak îi avertizează pe britanici: 'Statul nu vă poate rezolva toate problemele!'

rishi sunak

Rishi Sunak a avertizat că oamenii nu se pot aștepta ca statul să "rezolve toate problemele", el promițând să recâștige încrederea alegătorilor prin sinceritate cu privire la amploarea dificultăților economice care se prefigurează, relatează thetimes.co.uk.

Primul ministru a declarat că inflația este "inamicul numărul unu", în timp ce a promis că va reconstrui încrederea în guvern. Sunak a recunoscut că încrederea în Partidul Conservator a fost afectată de bugetul "îndulcit" al predecesoarei sale Liz Truss.

El a declarat pentru The Times că sarcina sa este de a restabili credibilitatea economică și de a recâștiga încrederea, declarându-se "încrezător" că publicul va considera bugetul său de toamnă din 17 noiembrie ca fiind "corect".

El a adăugat că face tot ce poate pentru a "controla" problema și a limita creșterea ratelor de rambursare a creditelor ipotecare.

Acest lucru vine în contextul în care Banca Angliei a fost nevoită să majoreze ratele dobânzilor pentru a limita creșterea prețurilor, majorând ratele de bază cu 0,75 puncte procentuale până la 3% - cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani.

Premierul a dezvăluit, de asemenea, că i-a spus fostului lider Johnson că nu se va retrage în timpul unor discuții față în față cu privire la cursa pentru conducerea conservatorilor, insistând în schimb că el este "cea mai bună persoană pentru această funcție".

Într-un interviu acordat cotidianului The Times, Sunak a declarat că înțelege "neliniștea" gospodăriilor din Marea Britanie pe fondul creșterii inflației și a crizei costului vieții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.