Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ritmul de creștere al comerțului exterior chinez se domolește

https://www.arenait.net/2017/12/20/inseamna-fabricat-china.html
Made in China

China a raportat, pentru noiembrie, exporturi și importuri mai slabe decât estimările, rezultatul unei cereri în scădere la nivel mondial dar și în plan intern, ivindu-se astfel posibilitatea ca posibilitatea ca statul să intrvină puternic pentru susținerea economiei, arată Reuters.

Exporturile din noiembrie au crescut doar cu 5,4% față de anul precedent, arată datele vamale chineze, cea mai slabă performanță de la contracția de 3% din martie și cu mult sub estimările de 10% dintr-un sondaj realizat de Reuters.

Analiștii cred că datele privind exporturile arată că efectele primelor reacții de după declanșarea conflictului comercial cu SUA, când companiile s-au grăbit să trimită mărfuri înainte de intrarea în vigoare a tarifelor vamale, au trecut iar creșterea exporturilor va încetini în continuare.

Exporturile către Statele Unite au crescut cu 9,8% în luna noiembrie față de anul precedent, comparativ cu 13,2% în octombrie. Pentru Uniunea Europeană, livrările au crescut cu 6,0%, comparativ cu 14,6% în octombrie. Exporturile către Coreea de Sud au scăzut față de anul trecut, în timp ce în luna octombrie au crescut cu 7,7%.

Creșterea importurilor a fost de 3%, cea mai lentă din octombrie 2016 și mult mai redusă decât cea estimată. Importurile de minereu de fier au scăzut pentru a doua oară, reflectând reducerea cererii în oțelării, pe măsură ce marjele de profit s-au restrâns.

În ultimele luni, exporturile chineze au crescut extins puternic, dar economiștii cred că fost vorba de manevrele grăbite dinaintea creșterii tarifelor vamale americane.

Datele din noiembrie au venit la mai puțin de o săptămână după ce președinții Donald Trump și Xi Jinping au fost de acord cu un armistițiu de 90 de zile, amânând majorarea tarifului în timp ce negociază. Temeri că discuțiile nu vor avea efecte au reapărut după arestarea în Canada a fiicei fondatorului Huawei Technologies, director financiar al gigantului tehnologic chinez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.