Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ritmul de lucru în Ministerul Comunicaţiilor, unul de tip corporatist! Bogdan Cojocaru: 'Nu am fost virusat până acum de ceea ce înseamnă sistem public'

Bogdan Cojocaru

Ritmul de lucru în Ministerul Comunicaţiilor este unul de tip corporatist, pentru ca proiectele din sector să fie cât mai repede implementate, potrivit ministrului de resort, Bogdan Cojocaru, care susţine că nu a fost "virusat până acum de ceea ce înseamnă sistem public", informează agerpres.ro

El a ţinut să precizeze, la o conferinţă de specialitate, că, de când se află în fruntea ministerului, nu mai există o barieră între cei de acolo şi sectorul privat. 

Întrebat care sunt, în opinia sa, cele mai mari probleme ale industriei, el a arătat că a întocmit un business-plan, la fel ca atunci când activa în mediul privat.

În plin scandal legat de legile justiției, un secretar de stat din Ministerul Justiției a DEMISIONAT


"Pentru simplul fapt că vin din zona privată, mulţi m-au acuzat de faptul că impun un ritm de lucru corporatist şi sunt altfel pentru că, trebuie să recunosc lucrul acesta, nu am avut posibilitatea să fiu oarecum virusat de tot ceea ce înseamnă sistemul public. Cred că este cel mai important lucru. Încerc să-mi fac treaba, vin din zona privată, din domeniul IT. Consider că, în urma acestor luni de dialog cu cei care lucrează în industrie, am avut posibilitatea să identific noi probleme. Dar, ca să vă răspund la întrebare, noi nu căutăm întrebări, ci soluţii. Avem suficient creier atât în minister, cât şi în instituţiile cu care lucrăm, să venim cu soluţii, indiferent de piedici", a arătat Cojocaru. 

Moderatorul a insistat ca ministrul să precizeze care sunt primele trei teme de discuţie invocate de către cei din sector. 

"Este vorba de NGN (Next Generation Network - n.r.), unde competiţia este deschisă, sunt 94 de milioane de euro, prin care să putem urmări gradul de acces al fiecărui cetăţean la servicii de înaltă calitate. Vor veni celelalte proiecte care ţin de zona de digitalizare, unde la fel competiţia este deschisă, iar al treilea subiect nu ţine de digitalizare, ci de Poşta Română", a precizat oficialul guvernamental. 

Referitor la introducerea plăţii cu cardul la poştă, ministrul a spus că, din păcate, acest lucru s-a întâmplat târziu şi nu este suficient. 

El a mai afirmat că, deşi există anumite divergenţe între diverse companii, este foarte important ca toată industria să se aşeze la aceeaşi masă, întrucât există suficiente finanţări pentru ca toată lumea să primească sume importante. 

"Doar folosind resursa umană foarte bine pregătită, care există în companii, cu siguranţă vom putea găsi soluţii, pentru a scurta timpul de implementare a tuturor proiectelor, pe care nu ne opreşte nimeni să le ducem la capăt. Din punctul meu de vedere, există business pentru toată lumea", a continuat Cojocaru. 

Ministrul Comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru, a participat, luni, la ZF Digital Summit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.