Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RMGC trimite 70% dintre angajaţi în şomaj tehnic

somaj

Compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a anuntat, luni, ca, începând cu data de 17 februarie, 70% dintre angajati intra în somaj tehnic prin întreruperea temporara a contractului de munca pe termen nedefinit.

'Masura somajului tehnic este impusa de incertitudinea prelungita privind calendarul de autorizare a proiectului minier de la Rosia Montana, ceea ce determina continuarea programului de reducere a activitatilor si a costurilor companiei', se mentioneaza într-un comunicat transmis luni  de catre RMGC.
Purtatorul de cuvânt al RMGC, Catalin Hosu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca de marti vor intra în somaj tehnic 70% din cei aproximativ o suta de angajati.
Potrivit sursei citate, 'RMGC îsi reafirma angajamentul de a construi cea mai moderna mina din România si spera ca factorii de decizie din partea Guvernului României si a autoritatilor de reglementare direct responsabile de autorizarea dezvoltarii proiectului sa se implice în consultari cât mai curând posibil'.
Reprezentantii RMGC sustin ca pentru proiectul de la Rosia Montana a fost propusa cea mai buna tehnologie moderna disponibila. 'De asemenea, proiectul minier va respecta si cele mai înalte standarde din industrie la nivel global, aplicabile în reabilitarea si protectia mediului. RMGC propune un program concret de salvare a obiectivelor importante de patrimoniu din Rosia Montana si de integrare a acestora într-un circuit de valorificare pe termen lung în folosul comunitatii locale. Compania RMGC este pregatita sa demonstreze din nou toate aceste aspecte în cadrul dialogului cu autoritatile române', se mai mentioneaza în comunicat.
În primavara anului trecut, reprezentantii companiei anuntau ca aproape 400 din cei 500 de angajati ai RMGC au intrat în somaj tehnic. 'RMGC confirma reducerea activitatii companiei, prin intrarea în somaj tehnic a 392 de angajati, ca urmare a întârzierilor repetate în procedura de evaluare si autorizare a proiectului minier de la Rosia Montana', a declarat, la vremea respectiva purtatorul de cuvânt al companiei, Catalin Hosu. Ulterior, angajatii respectivi au fost disponibilizati, numarul salariatilor RMGC scazând la aproximativ o suta.
La RMGC au lucrat pâna anul trecut în jur de 500 de oameni, majoritatea din Rosia Montana si localitatile învecinate, angajati, cei mai multi, pe perioada determinata, respectiv pe câte trei luni.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.