Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

R.Moldova intră în zona fierbinte. Procesul de integrare a în UE nu înseamnă doar 'copy-paste'

Pinterest
Moldova

Procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană (UE) va dura câţiva ani, iar armonizarea legislaţiei nu înseamnă doar un "copy-paste" după textul legislaţiei europene.

Pe lângă adoptarea legilor de către autorităţile moldovene, UE va analiza şi evalua modul în care acestea funcţionează, a declarat şeful delegaţiei UE la Chişinău, Janis Mazeiks, în cadrul unui eveniment de prezentare a unui manual privind practicile de armonizare a legislaţiei ca element-cheie în procesul de integrare europeană, informează Radio Chişinău, conform Agerpres.

Potrivit lui Janis Mazeiks, procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană va dura câţiva ani, Chişinăul confruntându-se în prezent cu o sarcină dificilă în acest sens.

Diplomatul european a subliniat că procesul de aderare nu se sfârşeşte odată cu aprobarea legislaţiei. Janis Mazeiks a precizat că în 2023 Uniunea Europeană va evalua alinierea legislaţiei Republicii Moldova la cea europeană şi va analiza nu doar actele legislative, dar şi modul în care acestea funcţionează.

Întrebat cum vede integrarea Republicii Moldova în blocul comunitar în contextul problemei transnistrene, şeful delegaţiei UE a precizat că factorul de timp este un răspuns-cheie la această situaţie, precizând că regiunea transnistreană va fi luată în calcul în procesul de aderare.

La rândul său, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Vladimir Cuc, a declarat că anul 2023 va fi unul intens, urmând ca în toamnă să fie publicat primul raport care va arăta progresul la fiecare capitol de aderare a Republicii Moldov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.