Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ro-Vaccinare a A NUMĂRAT! Avem APROAPE OPT milioane de vaccinați, dar nu se știe câți sunt la chiuvetă

Agerpres - Reuters
vaccinuri

Ro-Vaccinarea anunță că România are aproape opt milioane de vaccinați. Din aceștia, un sfert au făcut deja și doza booster. Iată mesajul de final de an al celor de la Ro Vaccinare.

A fost un an cu multe provocări și vrem să vă mulțumim tuturor celor care ați fost și sunteți alături de noi. Lăsăm în urmă un an în care am pierdut mult prea mult, aproape 43 de mii de români, din cauza COVID-19. În 31 decembrie 2020 am înregistrat 15.757 de decese din cauza COVID-19 și am încheiat anul cu 58.752 de decese.

Citește și: Octavian Jurma susține că IMUNIZAREA NATURALĂ e INUTILĂ: Oamenii care se reinfectează pot face forme mai GRAVE

Mulțumită personalului medical și vaccinurilor împotriva COVID-19, zeci de mii de români au fost salvați. Da. Mulțumită celor din prima linie și celor care și-au făcut datoria în centrele de vaccinare. Din păcate, pe cei mai vulnerabili nu i-am putut proteja mai mult. Sperăm să o putem face în noul an.

Pentru instituțiile implicate în campania de vaccinare a fost un efort considerabil, cu multe provocări și cel puțin la fel de multe satisfacții. Ar fi fost cu mult mai bine dacă am fi putut ajunge la un procent mult mai mare de români vaccinați împotriva COVID-19 și cu o protecție în plus față de virusul care ne-a schimbat viețile în ultimii doi ani.

Au fost peste 16.000 de misiuni de transport la nivel național, de la centrele regionale de depozitare/centru național către DSP și apoi către centrele de vaccinare.

Ministerul Afacerilor Interne, Romania: personal implicat în misiunile de transport – peste 50.000 cu peste 5.800 de mijloace. Personal vaccinator - 169 (63 de medici, 72 de asistenți medicali și 34 de registratori).

Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro: personal implicat în misiunile de transport – peste 15.000 cu peste 5.400 de mijloace. Personal vaccinator - 952 (283 de medici, 422 de asistenți medicali și 247 de registratori) în 56 de centre de vaccinare și 60 (20 de medici, 20 de asistenți medicali și 20 de registratori) în echipele mobile de vaccinare.

De asemenea, personalul MApN a deservit cele 43 de structuri Call-Center cu 170 de posturi (80 de posturi pentru planificarea la vaccinare, 80 de posturi pentru suport certificat digital UE COVID și 10 posturi în sprijinul DSP). Aproape 2.800.000 de apeluri au fost gestionate în structurile Call-Center.

STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale:

Specialiștii STS au realizat în timp record Platforma națională de programare la vaccinare, printre primele din UE. Aceasta a înregistrat peste 4.3 milioane de utilizatori și un număr record de vizualizări ale paginilor: peste 223 de milioane. Se prea poate să fie cea mai vizualizată platformă din România în acest an. În plus, prin platformă au fost generate peste 10 milioane de programări la vaccinare și au fost transmise milioane de SMS-uri pentru cei care s-au înscris.

Platforma națională de informare https://vaccinare-covid.gov.ro a înregistrat peste 12 milioane de utilizatori unici, care s-au informat și au generat peste 75 de milioane de vizualizări ale conținutului publicat de echipa #ROVACCINARE.

Tot specialiștii STS au realizat aplicația de generare de certificate digitale UE Covid (https://certificat-covid.gov.ro) și aplicația de verificare a certificatelor digitale, Check DCC, disponibilă atât în Google Play, cât și în App Store. Au fost generate peste 10 milioane de certificate digitale UE Covid în România.

De asemenea, de curând au realizat și aplicația https://plf.gov.ro pentru completarea formularului digital de intrare în România.

STS a organizat posturile pentru Serviciile Call-Center: ROVACCINARE (programare la vaccinare și certificate digitale UE Covid) și mii de tablete, laptopuri și telefoane au fost distribuite în aceste structuri și în centrele de vaccinare, fiind asigurat suport tehnic 24/24, 7 zile din 7.

Încheiem anul cu 7.942.201 de persoane vaccinate, din care 2.012.056 vaccinate cu doza de rapel (booster).

Mulțumiri tuturor celor implicați direct în acest efort de maximă importanță pentru sănătatea noastră și viitorul nostru: Guvernul României, Colegiul Medicilor din România, Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică. Direcțiile de Sănătate Publică, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Prefecturi, voluntarii și personalul din centrele de vaccinare.

Cele mai alese mulțumiri sunt pentru dumneavoastră, cei care ați fost de la început alături de noi, cei care ați susținut această campanie de sănătate publică și care ați ales să fiți exemple pentru cei din comunitățile din care faceți parte.

Calde mulțumiri reprezentanților mass-media din România pentru susținerea și promovarea sănătății publice și informațiilor credibile, oficiale.

#ROVaccinare #PROvaccinare #Romania #StrongerTogether #TotulVaFiBine #PovestiDeLaVaccinare #RomâniaÎnvingePandemia #NUVREAU

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.