Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Cazanciuc, despre Augustin Lazăr: 'L-am cunoscut într-un anumit fel, acum e un alt om'

Inquam Photos / Octav Ganea
augustin lazar

Senatorul PSD, Robert Cazanciuc, fost ministru al justiţiei, a declarat, joi, la Alba Iulia, că, în opinia sa, procurorul general al României, pe care-l cunoaşte de 20 de ani, este acum 'un alt om', acesta susţinând că Augustin Lazăr a avut câteva apariţii publice, inclusiv în contextul dezbaterii referitoare la OUG 13, în care nu şi-ar fi manifestat obligaţia de rezervă.

'Eu nu-l mai cunosc pe domnul procuror general. L-am cunoscut odată. Eu l-am cunoscut în urmă cu 20 de ani într-un anumit fel şi revăzându-l după mulţi ani, este un alt om. Nu ştiu dacă e bine sau rău, dar pentru mine este un alt om', a afirmat Robert Cazanciuc, în cadrul unei conferinţe pe care a susţinut-o în faţa studenţilor de la Universitatea '1 Decembrie 1918' şi care l-au nominalizat pe Lazăr atunci când au fost întrebaţi ce procuror celebru cunosc în afară de Laura Codruţa Kovesi, scrie agerpres.ro.

Citește și: SEX în poliție: Au fost FILMAȚI când făceau SEX în timpul misiunii, când se comitea un jaf / VIDEO

Ulterior, într-o conferinţă de presă, fostul ministru a spus că îl ştie demult pe Augustin Lazăr, pe care l-a apreciat întotdeauna ca pe un profesionist, extrem de echilibrat, de atent şi de rezervat faţă de spaţiul politic.

'Din postura de procuror general, l-am văzut altfel, din păcate, mult mai activ. Din perspectiva mea, la limita textului de lege care vorbeşte despre obligaţia de rezervă a magistratului, chiar dacă procurorul general nu e un simplu magistrat, care are dosare, şi are responsabilitatea unui sistem întreg. Sau cu atât mai mult, are obligaţia de rezervă când exprimă opinii în spaţiul public. Deci, din punctul meu de vedere, domnul Lazăr a avut câteva apariţii publice în anumite momente importante în dezbaterea publică în care nu şi-a manifestat obligaţia de rezervă aşa cum mă aşteptam la orice magistrat, cu atât mai mult de la domnul Lazăr pe care, aşa cum spuneam, îl ştiu de 20 de ani ca un om extrem de echilibrat', a declarat Robert Cazanciuc.

Citește și: Sclavă SEXUALĂ a 5 bărbați, GRAVIDĂ la 11 ani, și-a câștigat dreptatea la CEDO

Fostul ministru a opinat că, cel puţin în anumite declaraţii publice, lui i se pare că Lazăr are o abordare care nu ar trebui să fie prezentă în spaţiul public din perspectiva unui magistrat. 'Nu spune nimeni să nu ai un dialog. Dar poţi să ai un dialog în relaţia cu ministrul direct, nu trebuie să spui ministrului în spaţiul public opinia ta', a declarat Cazanciuc.

El a menţionat că se referă la mai multe declaraţii, inclusiv făcute în contextul Ordonanţei 13.

Citește și: Ce poate face Samsung Galaxy S8, cu asistent virtual

Robert Cazanciuc a susţinut joi la Universitatea din Alba Iulia Conferinţa cu tema "Judecător/procuror/avocat/notar - job sau vocaţie?".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.