Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Cazanciuc s-a aprins după ce PNL și USR au atacat la CCR Codurile penale: 'Toate articolele vin în apărarea drepturilor fundamentale'

Președintele Comisiei juridice a Senatului Robert Cazanciuc a declarat, joi, că toate articolele din codurile penale vin în apărarea drepturilor fundamentale are românilor. Senatorul PSD a adăugat că oamenii nu trebuie reeducați prin închiderea lor în locuri care nu respectă standardele UE.

„Toate articolele vin în apărarea drepturilor fundamentale. Dacă aveți un articol care nu face parte din această filozofie vă rog să îl identificați și cu siguranță îl modificăm. Sunt în acord cu modificările codurilor penale din 2009 și cu întreaga filozofie a acordurilor, în acord cu practica europeană de reducere a pedepselor. Noi nu suntem aici să reeducăm oamenii, ținându-i în carcere care nu respectă standardele UE după cum ne spune chiar Consiliul Europei”, a afirmat Robert Cazanciuc, joi la Parlament, întrebat despre Codurile penale și situațiile de eliberare condiționate, care au fost reduse, conform Mediafax.

ULTIMĂ ORĂ PNL și USR au sesizat, joi, CCR proiectele care au modificat codurile penale

Întrebat dacă se teme că va exista un efect similar asupra celor care au ieșit din închisoare și au recidivat, după ce vor intra în vigoare modificările privind codurile penale, Cazanciuc a răspuns: „Haideți să analizăm în timp aplicarea acestor dispoziții. S-a făcut strict o aplicare a deciziilor CCR, nu e nimic care să nu fie în acord cu legea supremă acolo, nu este nimic care să nu fie în acord cu filozofia partidului în apărarea drepturilor fundamentale”.

Reacția social-democratului vine după ce PNL și USR au depus, joi, la Curtea Constituțională sesizare în legătură cu proiectul care a modificat Codul penal și pe cel care a schimbat Codul de procedură penală, inițiative adoptate de Parlament.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, proiectele pentru modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală. Procedura parlamentară a fost reluată după ce lui Tudorel Toader i s-a reproşat că nu iniţiază OUG pentru aceste modificări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.