Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Negoiță acționează la ordinul lui Ciolacu: Șeful DGASPC Sector 3, suspendat din funcție după scandalul 'azilelor groazei'

b365
Robert Negoita

Robert Negoiță reacționează public la situația generată de neregulile grave descoperite la centrul pentru persoane cu dizabilități din Voluntari, Primarul Sectorului 3 pune în aplicare ordinul premierului Ciolacu și ia măsuri la DGASPC Sector 3.

„Consider că este revoltător și condamnabil ceea ce s-a întâmplat în centrele private de găzduire și asistență care trebuiau să îi apere și protejeze pe cei mai vulnerabili dintre noi. Este inimaginabil că cineva se poate comporta cu atâta cruzime cu alte suflete și sper ca ancheta din acest caz să clarifice toate aspectele în discuție, iar cei vinovați să plătească.

Până la finalizarea anchetei și lămurirea situației, am aprobat cererea de suspendare din funcție a directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3. Susținem cu toată deschiderea și transparența demersurile organelor de anchetă pe tot ceea ce privește activitatea DGASPC S3 și modul în care instituția și-a respectat îndatoririle”, se arată într-un comunicat al lui Robert Negoiță.

Măsura a fost cerută vineri de premierul Ciolacu. „Fac apel la conducerea CJ Ilfov și la Primăria Sectorului 3 să destituie de urgență conducătorii DGASP-urilor locale pentru că aveau atribuții directe în privința calității serviciilor către persoanele vârstnice”, a afirmat Ciolacu.

Dosarul abuzurilor din azilele groazei și legătura cu Sectorul 3

O operațiune de amploarea a Poliției Române și DIICOT a avut loc marți dimineață, când anchetatorii au descins la trei azile pentru persoane vârstnice din județul Ilfov. Aproximativ 100 de persoane erau ținute în condiții inimaginabile, flămânde și fără îngrijire medicală, de două grupuri infracționale, potrivit Poliției Române.

56 de bătrâni găsiţi în condiţii inumane în cele trei azile au fost transportaţi de echipajele SMURD la spitale pentru a primi îngrijiri medicale, au anunţat, marţi, reprezentanţii Poliţiei.

Din cercetări a reieşit că, din 2021 şi până în prezent, două instituţii publice publice cu responsabilităţi în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului ar fi atribuit unei asociaţii, care nu deținea licență de funcționare, mai multe contracte de prestări servicii sociale de tip rezidenţial pentru persoanele adulte, încadrate în grad de handicap, cu încălcarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cauzând bugetului propriu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

„Adăpostirea beneficiarilor proveniți din sistemul social a fost realizată cu nerespectarea legii, fără a fi derulată o procedură transparentă de către D.G.A.S.P.C. Ilfov, Godei Ștefan Cristian fiind sprijinit în acest sens de funcționarii instituției respectiv Țicu Andrei Răzvan și Popa Mihaela Bianca, dar și de funcționarii din cadrul D.G.AS.P.C. Sector 3 prin repartizarea 3 preferențială de loturi de beneficiari, fără a fi organizate licitații publice conform prevederilor legale, ci prin încheierea unui contract de parteneriat”, se arată în documentele procurorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.