Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Negoiţă continuă 'războiul' cu Nicuşor Dan: Acuzații și replici dure între cei doi edili, la finalul unei întâlniri

b365
Robert Negoita

Robert Negoiţă continuă 'războiul' cu Nicuşor Dan: Acuzații și replici dure între cei doi edili, la finalul unei întâlniri

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, l-a criticat marţi pe edilul general, Nicuşor Dan, pentru faptul că "blochează" proiecte ale primăriei de sector, precum cele pentru infrastructură sau privind demolarea Şcolii Neagoe Basarab, anunță Agerpres.

Declaraţiile au fost făcute la finalul unei discuţii între reprezentanţii Primăriei Generale şi cei ai primăriilor de sector, pe tema evaluării preliminare a clădirilor privind riscul seismic. La dezbatere a participat şi primarul general, Nicuşor Dan.

"Am întrebat cât se poate direct pe primarul general de ce nu pune pe ordinea de zi, de anul trecut, un proiect de hotărâre care să ne permită să demolăm o şcoală din Sectorul 3, pe care am luat-o tot anul trecut de la Primăria Generală şi stă să cadă. Iar copiii sunt exilaţi în altă clădire, în altă şcoală, pentru că acolo nu se mai poate intra, iar de anul trecut stă pe masa primarului general şi nici măcar nu a pus-o pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu", a spus Negoiţă.

Primarul Sectorului 3 a menţionat că proiectul a fost finalizat şi că există şi finanţarea necesară, dar că lucrările nu pot începe în lipsa aprobării PMB.

"Nu am mari aşteptări ca Primăria Generală să facă ceva, dar măcar să nu ne mai blocheze în proiectele noastre, aşa cum se întâmplă cu şcoala asta, aşa cum se întâmplă cu infrastructura mare, în care noi avem proiecte pentru pasaje. Avem inclusiv grinzile turnate şi materiale de prefabricate rezolvate, pregătite. Şi primarul general ne blochează aceste proiecte atât de necesare în Bucureşti referitoare la fluidizarea traficului, care vine după sine şi cu o poluare ridicată", a spus el.

Pe de altă parte, Negoiţă a salutat împărţirea responsabilităţilor privind consolidarea clădirilor între PMB şi primăriile de sector, evidenţiind că în ultimii 30 de ani PMB a finalizat doar 32 de astfel de şantiere.

"Nu am cum să fiu fericit cu faptul că în ultimii 30 de ani Primăria Generală a consolidat în Bucureşti 32 de clădiri. Iar în ultimii trei ani de zile a fost recepţionată o singură clădire care a fost începută în 2018. De asemenea, să înţeleg că la ora asta se lucrează pe două clădiri", a spus el.

Totodată, Robert Negoiţă i-a cerut primarului general să organizeze o întâlnire cu primarii de sector şi pe tema traficului, menţionând că 10.000 de bucureşteni mor anual din cauza poluării. El spune însă că Nicuşor Dan nu i-a oferit un răspuns nici la această întrebare.

"Este absolut nefiresc să nu ne preocupe acest domeniu. I-am solicitat, inclusiv acum, să ne dea o dată când ne întâlnim să discutăm problemele de trafic, să vedem cine ce face, în ideea de a rezolva această problemă cât mai repede posibil. Nu mi-a răspuns nimic, în continuare, primarul general. Sperăm că se gândeşte, va analiza, aşa cum analizează şi cu Parcul IOR, iată, de mai bine două luni de zile dacă va face sau nu... Va analiza şi probabil că în următoarea perioadă o să avem o întâlnire cu toţi cei implicaţi în administrarea acestui oraş", a spus Negoiţă.

Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că există 300-400 de proiecte ale primăriilor de sector pe care PMB le susţine şi a invocat inclusiv cele 15 proiecte adoptate în şedinţa de luni a CGMB.

"Ieri am avut şedinţă de Consiliu General. Cred că au fost vreo 15 proiecte care au venit de la sectoare şi pe care primarul le-a propus şi Consiliul General le-a votat. Şi în fiecare şedinţă de Consiliu General e la fel. Deci, probabil că sunt de ordinul 300-400 de proiecte care vin de la sectoare şi pe care noi le sprijinim. E o falsă problemă", a spus Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.