Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Negoiță îi bate obrazul lui Nicușor Dan: Priviți cu atenție aceste imagini!

Agerpres
Robert Negoita

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, arată faptul că Școala Gimnazială Voievod Neagoe Basarab (nr. 16), aflată în Sectorul 3, dar administrată de Primăria Capitalei, este în paragină pentru că primarii generali care s-au succedat în ultimii 10 ani nu au fost interesați de refacerea acesteia. Negoiță susține că, ulterior vacanței, a primit o adresă prin care se solicită Primăriei Sectorului 3 să găsească alte unități de învățământ pentru a-i transfera pe elevi, de aceea îi solicită primarului Nicușor Dan să se așeze la masa discuțiilor și să găsească o soluție pentru refacerea școlii.

”Priviți cu atenție aceste imagini. Cu greu am crede ca sunt de la o școală din Sectorul 3/București. Mai ales că știm cum arată unitățile de învățământ pe care le administrăm noi, Primăria Sectorului 3: reabilitate, consolidate, modernizate. Adică sigure pentru elevi și dascăli și cu acel aer prietenos și modern care a devenit o emblemă și un model pentru alte primării.

Și totuși… clădirea este a unei școli din S3.

Care este explicația?

Discutăm de clădirea Școlii Gimnaziale Voievod Neagoe Basarab (nr. 16) o școală, ATENȚIE, care se află în S3, dar care ESTE ADMINISTRATĂ DE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI. Nu o sa vă pierd în prea multe detalii, dar o să vă dau, pe scurt câteva informații:

- Primăria Generală a lansat acum mai mulți ani un program de reabilitare prin BEI

- Mai multe școli din capitală au fost incluse. Dacă la unele, lucrările au decurs normal, la cele mai multe, au apărut probleme, întârzieri de termene, deficiențe în execuție, litigii cu firmele de construcții și multe altele.

- Clădirea Școlii Gimnaziale Voievod Neagoe Basarab (nr. 16) a fost și ea inclusă în acest program și a fost victima a peste 10 ani de incompetență. 10 ani în care la PMB s-au perindat mai mulți primari generali cărora nu le putem transmite decât: SĂ LE FIE RUȘINE!

- Fiindcă în această situație erau mai multe clădiri de școli, iar noi începuserăm lucrări complexe de reabilitare și consolidare la cele pe care le administram, AM FĂCUT SESIZĂRI ȘI SOLICITĂRI de a prelua noi și aceste unități. Astfel, am fi avut controlul lucrărilor și puteam să asigurăm și elevilor și dascălilor de aici condiții demne de școlile din S3.

- Ni s-a refuzat preluarea, din păcate.

Și acum, revenind la Școala Gimnazială Voievod Neagoe Basarab (nr. 16).

După ani de sesizări și solicitări către PMB, din partea noastră, a școlii și a părinților, repet și insist, timp în care pe la PMB au poposit mai mulți primari generali, primim săptămâna trecută, după o lună de vacanță și mai multe etape de învățământ online, o adresă precipitată de la Primăria Generală prin care ni se solicită găsirea unei soluții urgente pentru… mutarea elevilor și a dascălilor, la alte unități școlare.

O decizie corectă, ținând cont de sesizările disperate făcute de unitatea de învățământ către PMB prin care semnala situația tragică în care a ajuns această clădire aflată în grija municipalității.

Dar vreau să atrag atenția asupra câtorva aspecte:

1) Mă așteptam ca Primăria Generală să dea dovadă de deschidere și maturitate, măcar de această dată, și, înainte de a trimite adrese scorțoase și impunătoare, să convoace o discuție coerentă și transparentă. Adică, să ne prezinte școlii, părinților, ISMB-ului și nouă un plan de acțiune, cu TERMENE și OBIECTIVE clare și împreună să vedem ce variante de mutare a activității școlii 16 la alte unități din zonă sunt cele mai potrivite.

2) Desigur, se impunea și o discuție cu direcțiunile școlilor din zonă- să vedem cine și ce poate prelua, cum se poate reorganiza orarul, cum ar fi afectată activitatea din școala gazdă, cum s-ar putea face orarul oaspeților etc.

3) TERMENELE – un orizont de așteptare lipsește cu desăvârșire. Înțelegem că se va lucra…. Dar când, că deja se lucrează de 10 ani? Cum și-a propus PMB-ul să își organizeze acest proiect prioritar, la ce trebuie să ne așteptăm, cât timp vor fi mutați elevii și profesorii, ce trebuie să știe părinții bobocilor din anul școlar 2021-2022? Și multe, multe întrebări la care ar fi trebuit să primim lămuriri.

4) Cu o lună de vacanță, plus săptămâni întregi de online, chiar nu se putea lua din timp o astfel de măsură, astfel încât să se poată discuta cu toți actorii implicați și să găsim varianta cea mai potrivită?

Eu vreau să îi asigur pe cei de la Școala Neagoe Basarab, că facem eforturi pentru a găsi cea mai bună varianta ca activitatea lor să se poată derula la o altă unitate de învățământ și avem discuții cu direcțiunile mai multor școli.

În egală măsură, sper ca Primăria Generală măcar, repet, de această dată, să dea dovadă de seriozitate și minimă competență. Sper că sunt pe acolo ceva oameni cu pregătire adecvată și cu dorință de a-și face treaba și că vom reuși, curând, să ne așezăm la masă cu toții, și să primim răspunsuri la toate întrebările noastre.

Noi ca noi, dar în primul rând, răspunsuri trebuie pentru elevi, dascăli, părinți și pentru echipele școlilor care până la urmă vor găzdui aceste clase de la Neagoe Basarab.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.