Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roberta Anastase a fost aleasă Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră

Roberta Anastase

În perioada 4-6 Iulie, a avut loc, la Istanbul, Adunarea Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră. Agenda reuniunii a cuprins aprobarea documentelor programatice, alegerea vicepreşedinţilor, a vicepreședintelui însărcinat cu problemele financiare şi a secretarului general adjunct responsabil cu problemele organizatorice.

Dezbaterile generale au vizat securitatea la Marea Neagră si rolul parlamentelor în asigurarea unui climat de securitate și pace în regiune.

Citește și: ACUZAȚII Ce scop au posturile TV deținute de 'afaceriști și politicieni penali'

În cadrul plenarei, desfășurate miercuri, 5 iulie, doamna deputat Roberta Anastase - Președintele Delegației Parlamentului României, a fost aleasă în funcția de Vicepreședinte al APCEMN.

În cadrul intervenției sale, doamna deputat Anastase a subliniat rolul crucial pe care Parlamentele statelor membre îl au în asigurarea şi menținerea unui climat de stabilitate şi securitate în regiunea Marii Negre. "Asigurarea securității cetățenilor reprezintă cea mai importantă preocupare a noastră. Din păcate, terorismul a devenit parte a vieții noastre de zi cu zi. Este un gând devastator, dar, în același timp, este o modalitate de a spune că acțiunea noastră de combatere nu trebuie doar continuată ci dezvoltată și diversificată. Natura multidimensională și complexă a amenințărilor actuale este o provocare centrală pentru noi toți. Este importantă utilizarea cooperării pentru prevenirea, gestionarea și soluționarea crizelor, și a răspunde astfel nevoilor umanitare de a construi o pace durabilă”, a concluzionat Roberta Anastase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.