Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roberto Mancini nu ştie dacă reluarea Serie A este sau nu oportună

mancini

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Italiei, Roberto Mancini, spune că nu ştie dacă în acest moment ar fi sau nu oportună reluarea Serie A, după ce sezonul a fost întrerupt în luna martie din cauza pandemiei, scrie DPA potrivit Agerpres.

''Se pare că în prezent avem un haos total. Dacă ar fi să vorbesc ca antrenor al Italiei, aş spera să mă opresc acum şi să repornesc la drum cu calm pentru că anul viitor vor fi multe meciuri de disputat şi nu ştiu care va fi starea jucătorilor. Deja ar trebui să ne gândim la meciurile pentru EURO 2020 de anul viitor'', a spus Mancini.

El a adăugat că o altă problemă care-l nelinişteşte este cea a posibilelor accidentări după o pauză competiţională destul de lungă ca urmare a pandemiei.

Luna trecută, Mancini afirma că amânarea cu un an a turneului final al Campionatului European de fotbal ar putea avantaja naţionala ţării sale.

După ce a ratat participarea la Cupa Mondială 2018, Squadra Azzurra s-a redresat sub conducerea lui Mancini, aşa cum o demonstrează şi seria actuală de 11 victorii consecutive, un record în istoria reprezentativei Italiei.

"Dacă am fi jucat Campionatul European în iunie, am fi avut o şansă bună, însă poate că am fi înfruntat echipei mai bine pregătite, pentru ele au început să îşi întinerească echipele înaintea noastră sau au o echipă stabilă de mai mult timp, aşa cum este cazul Franţei", a explicat atunci tehnicianul italian într-un interviu acordat postului Sky Sport Italia.

"Însă, acum, având un an în plus, băieţii vor avea posibilitatea să se îmbunătăţească la toate nivelurile, vor acumula experienţă", a subliniat Mancini.

"Echipa noastră poate rivaliza cu cele mai bune selecţionate. Sper că voi fi antrenorul care va aduce Italiei primul titlu de campioană europeană după cel din 1968".

Italia a disputat ultimul său meci în luna noiembrie, când a spulberat cu 9-1 reprezentativa Armeniei. Elevii lui Mancini aveau programate două meciuri amicale în luna martie, anulate însă din cauza pandemiei de coronavirus, care a provocat şi amânarea cu un an a EURO 2020, care trebuia să debuteze în iunie.

Conducerea Federaţiei italiene de fotbal (FIGC) a avansat şi un termen, 31 august, pentru finalizarea stagiunii în Serie A şi începerea noului sezon în luna septembrie.

În cazul unei noi întreruperi din cauza pandemiei, FIGC a prezentat un plan B, acela de a recurge la play-off-uri. S-a stabilit chiar şi un plan C, acela de îngheţare a campionatelor şi recurgerea la o clasificare cu ''coeficientul corectiv obiectiv''. Decizia Consiliului Federal trebuie validată oficial pe 28 mai.

Preşedintele Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, şi-a exprimat satisfacţia după ce guvernul ţării sale a autorizat reluarea antrenamentelor colective, considerând că acesta este "un pas decisiv" pentru reluarea sezonului în Serie A la jumătatea lunii iunie.

Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, a convocat o întâlnire cu Gravina şi cu preşedintele Ligii italiene de fotbal, Paolo Dal Pinto, pe 28 mai, dată la care se va decide "dacă şi când" se va relua sezonul din Serie A.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.