Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roberto Viola: 'Președinția României la Consiliul Uniunii Europene (UE) este foarte importantă, pentru următoarele șase luni'

Consiliul UE, ceremonie (1)

Roberto Viola, directorul general al DG Connect, a susținut, marți, că președinția României la Consiliul Uniunii Europene (UE) este foarte importantă, pentru următoarele șase luni, iar pe agendă se află subiecte importante, potrivit mediafax.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aveți mai multe modalități de plată a amenzilor rutiere

„Dacă n-ar fi nicio președinție a Consiliului Uniunii Europene din partea României, dacă n-ar fi următoarele șase luni? Ar fi un dezastru major, pentru că se află în discuție o mare parte din legislația de la nivelul Uniunii Europene, precum legislația privind copywriting-ul, noua legislație despre cum ar trebui să colaboreze businessurile, noua legislația privind privacy, noua legislație privind excelenţa în securitate cibernetică, Centrul de excelență privind securitate cibernetică şi sursele de date deschise, discutarea vechii legislații privind colaborarea cu vecinii din Europa și discutarea noului cadru financiar pentru următoarea perioadă, respectiv în cazul nostru ambițiosul program digital, și să stabilim ceea ce trebuie făcut”, a spus, marți, într-o conferință, Roberto Viola, directorul general al DG Connect (Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology) din cadrul Comisiei Europene (CE).

Directorul general al DG Connect a încercat să sublinieze prin acest scenariu cât de importantă este perioada în care România deține președinția Consiliului UE.

„Am început cu scenariul (Ce ar fi dacă?), pentru a evidenția cât de importantă va fi președinția României la Consiliul UE pentru Uniunea Europeană. Din acest motiv, suntem extrem de hotărâţi să vă ajutăm, pentru a fi un succes. Echipele sunt excelente, atât cea din Bucureşti, cât şi cea de la Bruxelles, şi nu am nicio îndoială că vom crea o alianţă extraordinară pentru a rezolva toate aceste dosare importante, dar, încă o data, subliniez că avem nevoie de sprijinul tuturor pentru a ne atinge scopul”, a adăugat Viola.

Reglementările care se află în aria DG Connect pornesc de la inteligența artificială, la automobilele electrice, fintech și până la blockchain și calculatoarele quantum. Preocuparea instituției este de a crea un cadru comun, astfel încât să dezvolte o piață digitală comună în UE.

„Nu există nicio magie, astfel încât societatea să fie transformată fără șocuri. Trebuie să fim pregătiți pentru câteva șocuri în această călătorie spre un viitor diferit, dar modul în care ne pregătim, la nivel național și european, ne va ajuta să fim gata pentru un nou viitor și pentru noile tehnologii care vor veni”, a mai spus Viola.

Roberto Viola, directorul general al DG Connect, a participat, marţi, la conferinţa „How digital transformation drives European cohesion”, organizată la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.