Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ROCA Industry încheie primul semestru cu o cifră de afaceri de 122 milioane lei: Holdingul plănuiește o extindere

Agora
constructii imobiliare

ROCA Industry, holdingul care reuneşte companiile de materiale de construcţii din portofoliul ROCA Investments, ajunge la o cifră de afaceri de 122,5 milioane lei, în primul semestru, şi are în plan consolidarea companiilor, dar şi extinderea portofoliului, inclusiv în afara graniţelor.

”ROCA Industry, holdingul care reuneşte companiile de materiale de construcţii din portofoliul ROCA Investments, ajunge la o cifră de afaceri de 122,5 milioane lei, în urma rezultatelor consolidate din primul semestru. Holdingul românesc are în plan consolidarea companiilor, dar şi extinderea portofoliului, inclusiv în afara graniţelor, în ciuda climatului de piaţă şi a contextului mondial dificil”, anunţă holdingul.

EBITDA cumulată a celor patru companii pe care le are în portofoliu a crescut cu 21% în semestrul 1 al acestui an comparativ cu perioada similară din 2021. Holdingul a raportat rezultate în creştere, pe de o parte datorită vânzărilor mai mari şi a performanţelor îmbunătăţite în companii, iar pe de alta ca urmare a extinderii operaţiunilor prin noi achiziţii.

“Rezultatele din prima parte a anului, practic primul semestru de când am lansat acest holding, ne arată că suntem în direcţia cea bună şi că modelul nostru de business are forţa de a contribui la dezvoltarea de branduri româneşti şi la reindustrializarea României. Sub umbrela holdingului, filialele intră în următoarele luni în etapa de dezvoltare strategică, o etapă care pleacă în primul rând de la realitatea economică imediată şi de termen scurt. Punem accent pe un management agil în filiale şi pe investiţii în inovaţie şi dezvoltarea de produse noi. Ne orientăm spre pieţe mai reziliente la acest moment şi nu în ultimul rând spre crearea de sinergii între entităţile din holding”, a declarat Ionuţ Bindea, investment manager ROCA Investments, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general interimar al ROCA Industry.

Cel de-al doilea trimestru a generat cea mai mare parte a veniturilor, respectiv 64% la nivel consolidat. În acelaşi timp, EBITDA a fost de 15 milioane lei (marjă de 13%) în semestrul 1, după 4 milioane lei (9%) în primul trimestru, iar profitul net consolidat a ajuns la 5,4 milioane lei, din care 5,2 milioane doar în trimestrul al doilea. O contribuţie importantă la rezultatele holdingului a avut-o evoluţia Sarcom, cu un EBITDA de 3,9 milioane lei în trimestrul 2, faţă de 0,65 milioane în trimestrul 1.

La nivel combinat (performanţele individuale ale fiecărei companii), veniturile au fost de 162,8 milioane lei în prima jumătate a anului, 55% din aceasta provenind din al doilea trimestru, EBITDA de 16,3 milioane lei (cu 70% mai mult în trimestrul 2 faţă de trimestrul 1), iar profitul net a atins 10,4 milioane lei (din care 6,9 milioane în trimestrul 2).

Astfel, pe parcursul primelor şase luni ale acestui an, toate companiile din portofoliu au performat peste nivelul din primul semestru al anului 2021 şi au înregistrat creşteri de cifra de afaceri între 17% şi 64%.

Lansată în luna decembrie şi listată la bursă în ianuarie, ROCA Industry şi-a extins treptat prezenţa în sectorul materialelor de construcţii, cu patru achiziţii realizate şi două în curs de finalizare. Începând din trimestrul 1 2023 managementul consideră că extinderea portofoliului de companii va putea să fie realizată într-o manieră mai activă.

“Holdingul nostru a trecut printr-o perioadă foarte efervescentă în prima parte a anului şi am pus bazele pentru o dezvoltare aprofundată, pe termen lung, în acest sector al materialelor de construcţii. Desigur, urmărim să continuăm extinderea prin noi achiziţii, iar estimările noastre sunt că vom fi mai activi în această direcţie începând cu primul trimestru al anului viitor. Ne uităm către oportunităţi, indiferent unde sunt ele, şi scanăm în permanenţă piaţa şi potenţialul acestui sector strategic”, a completat Ionuţ Bindea.

La acest moment, ROCA Industry grupează în holding companiile BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%) şi Eco Euro Doors (70%), iar aşteptările sunt ca până la sfârşitul anului să se finalizeze preluarea integrală a Dial şi achiziţia a 77,5% din capitalul social al Iranga Technologijos (Lituania).

Tranzacţia Iranga, din Lituania, este a doua în afara graniţelor după Terra, din Republica Moldova.

ROCA Industry HOLDINGROCK1 este tranzacţionată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier ROC1.

ROCA Industry este primul pilon strategic de dezvoltare al Roca Investments, lansat în decembrie 2021. ROCA Industry este o companie de sine stătătoare, un holding de materiale de construcţii, care reuneşte companii din acest domeniu de activitate, al cărui model de business se bazează pe consolidare, nu pe exituri, şi care este listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul ROC1.

ROCA Industry cuprinde în portofoliul său de investiţii companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi armături din fibră de sticlă şi unul dintre cei mai importanţi producători la nivel european, Terra Impex, din acelaşi domeniu, Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România, Eco Euro Doors, unul dintre principalii producători români de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale şi se află în proces de finalizare a achiziţiei Dial, companie cu o experienţă de peste 20 de ani în fabricarea produselor din sârmă, precum panourile de gard.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.