Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rocky, mica bufniţa găsită în pomul de Crăciun din Rockefeller Center, a fost eliberată în natură

ebird.org
bufnita

Rocky, mica bufniţă care săptămâna trecută a provocat senzaţie după ce a fost găsită printre ramurile bradului de Crăciun din Rockefeller Center, a fost eliberată în natură după ce a petrecut mai multe zile la un centru de reabilitare destinat animale sălbatice pentru a-şi recăpăta forţele, relatează EFE.

Ultimele momente de captivitate ale bufniţei, un exemplar adult din specia Saw-whet şi care a primit numele Rocky, au fost imortalizate de centrul Ravensbeard Wildlife într-un videoclip în care îngrijitoarea scoate mica pasăre dintr-o cutie şi îi dă drumul în pădure, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

În imagini se vede cum bufniţa, după ce a stat câteva minute pe mâna îngrijitoarei şi pare să schimbe câteva priviri cu ea, îşi ia zborul şi se aşează într-un copac.

"Eliberarea lui Rocky a fost un succes, este o mică pasăre rezistentă pe care suntem bucuroşi să o redăm naturii", a spus directoarea şi fondatoarea centrului, Ellen Kalish, într-un scurt mesaj postat miercuri pe reţelele de socializare.

Fotografiile din urmă cu o săptămână, când mica bufniţă, adăpostită într-o cutie de carton şi acoperită cu o flanelă, a fost adusă la centru, au fost distribuite de mii de persoane şi au contribuit la strângerea a 17.000 de dolari în beneficiul organizaţiei.

Rocky, a cărei mărime nu depăşeşte 12 centimetri, a străbătut peste 270 de kilometri ascunsă în ramurile unui impunător brad norvegian care a fost tăiat în localitatea Oneonta. Bradul a fost transportat până în New York, unde bufniţa a fost descoperită de unul dintre profesioniştii însărcinaţi cu instalarea copacului în piaţa Rockefeller.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

"Când a ajuns la Ravensbeard Wildlife Center, i-am dat multe lichide şi atâţia şoareci pe cât a putu mânca. Nu mâncase şi nu băuse nimic de cel puţin trei zile", au precizat angajaţii centrului pe site-ul acestuia. Bufniţele din specia Saw-whet "îşi caută o nouă pereche în fiecare an şi sunt hotărâte să găsească cel mai bun loc", a explicat Ellen Kalish.

Rocky a stârnit mai multă senzaţie decât bradul înalt de 22 de metri, care a provocat comentarii ironice pe reţelele de socializare pentru ramurile sale strâmbe şi cetina inegală. Au apărut astfel glume precum "parcă s-a tuns singur" sau ''reprezintă perfect anul 2020'', un an marcat de pandemia de coronavirus şi de alegerile prezidenţiale ieşite din comun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.