Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rod Rosenstein, Procurorul general adjunct al SUA, neagă că ar fi dorit demiterea lui Trump

Reuters
Donald Trump

Procurorul general adjunct al SUA, Rod Rosenstein, a numit ca fiind „incorecte” informaţiile conform cărora el a discutat cu colegii săi despre posibilitatea înlăturării lui Donald Trump din funcţie, folosindu-se de la 25-lea amendament şi de înregistrări secrete, scrie The Guardian, conform news.ro.

New York Times a informat despre aceste conversaţii vineri, făcând referire la surse anonime din Departamentul de Justiţie. Rosenstein supervizează ancheta procurorului special, Robert Mueller, privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 şi legăturile lui Trump cu Moscova. Sursele New York Times au precizat că el ar fi fost motivat de „frustrare, surprindere şi furie” după ce Trump a folosit un document pe care el l-a scris în care îl critica pe James Comey pentru a justifica concedierea şefului FBI.

Într-un comunicat, Rosenstein a numit articolul ca fiind „incorect şi cu date false” şi a declarat că sursele anonime „îşi duc mai departe propriile agende”.

„Lăsaţi-mă să fiu clar. Având în vedere interacţiunile mele personale cu preşedintele, nu există niciun motiv pentru invocarea amendamentului 25”, a precizat Rosenstein.

Amendamentul 25, ratificat în 1967 după asasinarea lui John F Kennedy, arată că dacă vicepreşedintele şi majoritatea cabinetului stabilesc că preşedintele este „incapabil să îşi folosească puterile şi să îşi îndeplinească responsabilităţile”, atunci vicepreşedintele va deveni preşedinte.

Trump s-a arătat nemulţumit de Rosenstein în trecut, numindu-l „slab” şi acuzându-l că este un democrat. Rosenstein este un republican care a fost nominalizat de George W. Bush ca procuror general în statul Maryland.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.