Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rodia, beneficii neştiute asupra sănătăţii

bunadimineata.ro
rodie

Gustul dulce acrişor al rodiei te cucereşte de la prima înghiţitură. Însă “fructul dragostei” este şi medicament, având o concentraţie foarte mare de antioxidanţi. Rodiile ţin la distanţă bolile de inimă, ne scapă de stres şi previn îmbătrânirea.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ – Ce a găsit Inspecţia Judiciară la Parchetul General. Concluziile raportului, făcute publice

Aceste fructe-minune sunt extrem de bogate în nutrienţi. Pot fi consumate în salate, în deserturi, dar mai ales sub formă de suc. Iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să mănânci rodii, în special în sezonul rece.

Previn îmbătrânirea. Datorită cantităţii uriaşe de antioxidanţi pe care o conţine, o doză zilnică de rodie ar putea încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului, susţin cele mai recente studii. S-a descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, muşchilor şi pielii.

Întăresc sistemul imunitar. Rodiile şi sucul lor conţin o cantitate importantă de vitamina C, esenţială pentru prevenirea îmbolnăvirii, în special în sezonul rece.

Protejează rinichii şi ficatul. Cercetările au scos la iveală că un extract din rodii protejează rinichii de toxine periculoase. De asemenea, sucul de rodii nu doar că protejează ficatul, dar ajută şi la regenerea lui.

Previn bolile de inimă. Consumul de rodii protejează corpul de bolile de inimă, pentru că previne depunerile de pe artere. De asemenea, rodiile scad colesterolul rău şi îl cresc pe cel bun, conform www.doctorulzilei.ro.

Te protejează de alergii. Rodiile sunt bogate în polifenoli, susbstanţe care pot reduce procesul biochimic asociat alergiilor.
Scad tensiunea arterială. În cazul celor care suferă de hipertensiune, dacă beau zilnic 50 ml suc din aceste fructe, tensiunea sistolică scade cu până la 5%.

Combat sindromul metabolic. Sindromul metabolic e o combinaţie de afecţiuni care creşte riscul de a dezvolta boli cardiovasculare şi diabet. În acest sens, rodiile ajută la reglarea glicemiei, cresc sensibilitatea la insulină şi luptă  împotriva factorilor asociaţi sindromului metabolic.

Previn cancerul. Substanţele din rodie apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. În acelaşi timp, fructul încetineşte evoluţia cancerului ce afectează prostata.

Citeşte şi: DIICOT şi Poliţia Română, acţiune internaţională împotriva cărăuşilor de bani.Prejudiciul ajunge la aproximativ 31 milioane euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.