Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ – Ce a găsit Inspecţia Judiciară la Parchetul General. Concluziile raportului, făcute publice

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Inspecţia Judiciară a publicat recent concluziile prevăzute în raportul întocmit după controlul efectuat la Parchetul General. "Procurorul general al României şi echipa sa managerială s-au manifestat în mod corect şi eficient în relaţiile cu alte instituţii", se arată în document.

Citeşte şi: O judecătoare 'dă de pământ' cu Departamentul de stat al SUA: 'Vorbesc în slogane şi nu pe lucruri concrete...'

"Modul în care echipa managerială a înţeles să coopereze şi să comunice în relaţiile interinstituţionale este unul corect, eficient, care se situează în limitele competenţelor legale", se arată în raportul publicat marţi pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.


Referitor la cooperarea în interiorul instituţiei, concluzia echipei de control a fost că procurorul general şi cei doi adjuncţi ai săi au asigurat un climat bazat pe încredere şi înţelegere, de natură să favorizeze atingerea obiectivelor propuse. 

"Abilităţile procurorului general şi ale adjuncţilor acestuia de comunicare şi gestionare a situaţiilor de criză reprezintă un factor motivant pentru întreg personalul. Toţi cei cu care s-au purtat discuţii au evidenţiat echilibrul şi calmul cu care aceştia abordează şi soluţionează situaţiile tensionate ce provin din interiorul şi exteriorul instituţiei", se menţionează în raport. 

În opinia inspectorilor judiciari, alţi factori utilizaţi de procurorul general şi adjuncţii acestuia pentru motivarea personalului din subordine sunt încurajarea performanţei, recunoaşterea meritelor profesionale, valorificarea corectă, obiectivă şi eficientă a aptitudinilor şi capacităţilor profesionale, precum şi disponibilitatea de a asculta şi rezolva problemele în limitele legale, indiferent de locul pe care îl ocupă solicitantul în ierarhia parchetului.

Citeşte şi: Claudiu Manda, reacţie de ULTIMĂ ORĂ după măsurile luate de SRI în cazul generalului Dumbravă

"Pregătirea profesională de excepţie a membrilor echipei manageriale contribuie la creşterea încrederii personalului în corectitudinea şi eficienţa direcţiilor de acţiune stabilite pentru activitatea Ministerului Public şi reprezintă, totodată, o garanţie a faptului că rezultatele lor vor fi evaluate cu profesionalism şi obiectivitate. Prin stilul participativ al managementului, feedbackul permanent şi pozitiv şi conduita care răspunde standardelor impuse funcţiei, într-un an de la preluarea mandatului, echipa managerială a fost capabilă să dezvolte o cultură instituţională proprie, care este conştientizată şi acceptată de întreg personalul din subordine", se precizează în raport. 

Inspectorii judiciari au constatat, totodată, că respectarea standardelor de conduită şi întărirea disciplinei în cadrul parchetelor a reprezentat o altă coordonată a activităţii manageriale, fiind luate măsuri pentru identificarea încălcării standardelor de conduită impuse procurorilor, personalului auxiliar şi personalului contractual. 

"Rezultatul verificărilor privind activitatea managerială a procurorului general, a prim-adjunctului şi a adjunctului procurorului general a fost analizat prin raportare la obiectivele pe care aceştia şi le-au propus în cuprinsul proiectelor de management cu care au candidat pentru ocuparea funcţiei şi la dispoziţiile legale şi regulamentare referitoare la atribuţiile funcţiei", se precizează în raportul Inspecţiei Judiciare.

Secţia pentru procurori din cadrul CSM a aprobat în totalitate, pe 21 noiembrie, raportul Inspecţiei Judiciare privind controlul efectuat la Parchetul General, apreciind că managementul acestei unităţi a fost unul eficient.

Citeşte şi: Românii cu credite, ÎNGENUNCHIAŢI de o nouă creştere a ROBOR. Indicele a atins un nou nivel RECORD

"În urma deliberărilor, Secţia pentru procurori a aprobat Raportul Inspecţiei Judiciare, apreciind că activitatea managerială la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe perioada supusă controlului, 1 ianuarie 2016 - semestrul I 2017, a fost una eficientă, iar activitatea procurorilor şi a personalului de specialitate din cadrul acestei unităţi de parchet s-a desfăşurat cu respectarea normelor procedurale şi regulamentare în vigoare", a anunţat CSM. 

Secţia pentru procurori din CSM a luat în discuţie, în prezenţa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, "Raportul Inspecţiei Judiciare numărul 5116/IJ/983/DIP/2017 având ca obiect eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurorii şi personalul auxiliar de specialitate din cadrul parchetului vizat". 

Pe 13 noiembrie, Inspecţia Judiciară anunţa că a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii raportul privind controlul efectuat la Parchetul General. Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, Parchetul General nu a formulat obiecţiuni la raportul întocmit de inspectorii judiciari. 

Inspecţia Judiciară a început controlul la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe data de 4 septembrie, fiind vizată activitatea desfăşurată la PÎCCJ în 2016 şi semestrul I al acestui an. Echipa de control a fost formată din opt inspectori judiciari. 

Pe 19 iunie, ministrul Tudorel Toader a trimis la Inspecţia Judiciară o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA şi Parchetul General. Cererea era motivată de faptul că la cele două instituţii nu au mai fost efectuate controale de foarte mult timp.

Citeşte şi: Percheziţii de AMPLOARE în Bucureşti şi Ilfov. Zeci de suspecţi, duşi la audieri la DIICOT. Prejudiciu IMENS .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.