Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roger Federer nu mai crede în primul loc: 'Nu este un obiectiv realist'

digisport.ro
federer

Tenismanul elvețian Roger Federer a afirmat că accederea pe prima poziție a clasamentului ATP "nu este un obiectiv realist" pentru el în acest moment, în ciuda celor trei victorii consecutive înregistrate la Turneul Campionilor de la Londra.

Federer, aflat în acest moment pe locul secund în ierarhia mondială, după spaniolul Rafael Nadal, își va apăra în luna ianuarie titlul cucerit anul trecut la Openul Australiei, iar o eventuală ratare a acestui obiectiv l-ar putea îndepărta și mai mult de iberic.

"Am 2.000 de puncte de apărat în Australia, ceea ce nu este cazul lui Rafael Nadal. Este așadar o problemă. Știu că și el are multe puncte de apărat, dar nu atât de multe ca mine. Din acest motiv spun mereu că numărul unu mondial nu este un obiectiv realist", a declarat Federer în cursul unei conferințe de presă, conform Agerpres.

Citește și: Contra și Mutu merg la Roma să încerce imposibilul: 'Radu Ștefan a plâns în vestiar'

"Aceasta (accederea pe prima poziție ATP) este realizarea maximă în tenis, așa a fost întotdeauna pentru mine. Însă, la vârsta mea, lucrul acesta nu poate fi un obiectiv, altfel voi începe să comit greșeli. Nu sunt sigur că îmi va permite corpul. Nu aș putea juca așa cum aș dori, aș fi tensionat, nervos, iar asta nu ar fi bine pentru spatele meu. În plus, la nivelul punctelor, sunt încă departe de Rafael Nadal. Trebuie să câștig acest turneu pentru a mă apropia. Acum sunt doar în semifinale", a adăugat jucătorul din Țara Cantoanelor.

Referindu-se la evoluțiile sale din acest an, unul foarte reușit pentru el, Federer a spus: "Sunt mulțumit de faptul că am reușit să fac un sezon mare. Sunt cu adevărat mulțumit că am atins acest nivel de joc și sunt capabil încă să evoluez la acest nivel în final de an. Nu este ca și cum acest lucru a durat doar un turneu și apoi nimic. Asta a durat întregul an. Nu am niciun regret deoarece mi-am depășit cu mult așteptările. Și nu sunt nici accidentat, sunt într-o bună formă fizică".

"Ținânt cont de cum au decurs lucrurile în acest an, Rafa (Nadal) a fost cel mai mult, își merită locul. Sunt cu adevărat mulțumit pentru el, fiindcă a avut un sezon dificil (din punct de vedere fizic), ca și în 2016", a conchis elvețianul.

Roger Federer s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, după ce a câștigat toate cele trei meciuri din grupa sa, ultimul joi, în fața croatului Marin Cilic. El se va lupta sâmbătă pentru un loc în finală cu austriacul Dominic Thiem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.