Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roger Waters respinge acuzaţiile de incitare formulate împotriva sa spunând că sunt motivate politic

Rolling Stone
Roger Waters

Roger Waters respinge acuzaţiile de incitare formulate împotriva sa spunând că sunt motivate politic.

Controversatul muzician britanic Roger Waters a respins acuzaţiile de incitare formulate împotriva sa după ce a purtat o ţinută care evoca o uniformă nazistă în timpul unui concert susţinut în luna mai la Berlin, informează DPA.

''Elementele din spectacolul meu puse sub semnul întrebării sunt foarte clar o declaraţie împotriva fascismului, nedreptăţii şi intoleranţei în toate formele sale'', se spune într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de un avocat german care îl reprezintă pe Waters, în vârstă de 79 de ani, cofondator al trupei Pink Floyd.

''Reprezentarea unui demagog fascist nebun a fost una dintre caracteristicile spectacolelor mele de pe vremea 'The Wall' cu Pink Floyd în 1980'', a spus Waters, citat în comunicat. ''Încercările de a descrie acele elemente ca fiind altceva sunt ipocrite şi motivate politic''.

Vineri, presa a scris că poliţia din Berlin a demarat o anchetă împotriva lui Waters care este suspectat de ''incitare a oamenilor''.

Controversa a fost stârnită de o ţinută de scenă purtată la concertele de pe Mercedes-Benz Arena din Berlin pe 17 şi 18 mai. Waters a purtat un pardesiu negru lung, o banderolă roşie pe braţ şi de asemenea a îndreptat o replică a unei mitraliere înspre public.

Poliţia a demarat o anchetă după ce a primit plângeri revoltate din partea unor spectatori în legătură cu ţinuta artistului, care a inclus şi etalarea unor ciocane încrucişate.

''Ţinuta arăta foarte similar unei uniforme SS'', a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei germane, referindu-se la unitatea de elită creată iniţial pentru a-l proteja pe Adolf Hitler şi alţi lideri ai Partidului Nazist. Simbolul incriminat nu este însă o svastică, a adăugat purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.