Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rolul neştiut al Parchetului General în arestarea lui Mazăre în Madagascar

mazare

Radu Mazăre a fost arestat miercuri în Madagascar. Fostul primar al municipiului Constanţa are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare, însă aceasta a fost dată la începutul lunii februarie, astfel că nu există o explicaţie pentru arestarea lui Mazăre abia după trei luni. Şi totuşi, potrivit unor surse judiciare, există o legătură la nivel de parchete care putea fi factorul decisiv.

CITEȘTE ȘI: O linguriţă de miere înainte de culcare: Şase efecte care te vor convinge să ai acest obicei zilnic

Pe data de 8 aprilie 2019, la Bucureşti a fost organizată "A VI-a Conferință regională privind protecția patrimoniului cultural și independența procurorilor", de către Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) în colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și în parteneriat cu Asociația Internațională a Procurorilor Francofoni, sub egida exercitării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene.

La eveniment au participat zeci de procurori, din mai multe ţări, printre care şi Didier Razafindralambo, prim-adjunct al procurorului republicii din Madagascar. Oficialul african a avut mai multe discuţii informale cu procurori români. Deşi nu există informaţii oficiale în acest sens, surse din cadrul instituţiei au precizat pentru STIRIPESURSE.RO că nu este exclus ca în cadrul vizitei în România procurorul din Madagascar să fi fost abordat inclusiv cu problema şederii lui Radu Mazăre în ţara sa.

Cert e că la scurt timp după întoarcerea procurorului la Antananarivo, fostul edil al Constanţei a fost arestat, iar autorităţile din România sunt aşteptate să parcurgă paşii procedurali pentru extrădare.

Poliția Română a sesizat Curtea de Apel București cu privire la arestarea lui Radu Mazăre, în Madagascar. Curtea de Apel București analizează dacă sunt întrunite condițiile extrădării, iar, după aceea, instanța va informa Ministerul Justiției, care o să trimită către Madagascar cererea de extrădare. Ulterior, autoritățile de acolo se vor pronunța cu privire la acestă cerere, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI: Rădăcina de leuştean – un adevărat medicament. Ce afecţiuni combate şi la ce se foloseşte .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.