Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roman, acuzații explozive după ce și-a dat demisia: 'Cioloș și-a dorit foarte mult să pună mâna pe controlul CNATDCU. El l-a executat și pe generalul Tobă'

Facebook
Florin Roman

Florin Roman (PNL) a declarat miercuri, pentru B1 TV, că a fost ținta a două atacuri, unul politic, „regizat” de Dacian Cioloș, președintele USR, și unul „în planul forțelor oculte”.

Întrebat dacă crede că Cioloș și Ciprian Teleman (tot de la USR, predecesorul său la Ministerul Digitalizării) au vrut să ducă lucrurile în Minister într-o anumită direcție și așa a intrat în contradicție cu ei, Roman a răspuns: „Nu vreau să fac supoziții, că dacă nu am dovezi, nu fac supoziții. Ce pot să spun sigur că e că cel care a generat și livrat acest scandal de presă și, de altfel, a și recunoscut e Cioloș, care mi-a pus eticheta de plagiator, deși legea spune că ești plagiator în momentul în care ai o hotărâre a unei comisii de etică sau o hotărâre a instanței. Cioloș va folosi această sabie a plagiatului în campania din 2024 în ceea ce dânsul denumește justiție socială / plagiat”.

„Cioloș și-a dorit foarte mult să pună mâna pe controlul CNATDCU pentru că poate genera soluții care să-i convină. Vă aduc aminte că Cioloș l-a executat pe generalul Tobă, de exemplu, prin mâna unui ministru care apoi a fost scos la înaintare să mă atace pe acest subiect și care are, la rândul său, o hotrâre de colaborare cu securitatea. Mă refer la dl Dumitru”, a continuat liberalul.

Roman a spus că apoi că nu le reproșează nimic juraliștilor: „Și-au făcut treaba, îi felicit. Au fost și exagerări, dar, ca fost jurnalist, mi-am jurat să nu dau în judecată un ziarist și nu o voi face”.

„Unde a fost dl Cioloș când dl Coliban (Allen Coliban), primarul USR al Brașovului) avea probleme mult mai grave? La el era o poveste că nu a absolvit ce a spus. Sau unde era în cazul subprefectului de la Alba, unde omul și-a luat salarii o vițaă întreagă pe baza unor dipome false. La Cioloș e o chestiune de răzbunare și de ură față de un om care i-a spus mereu în față ce a avut de spus și e o temă de campanie electorală. O să vedeți că tema plagiatului va fi tot mai prezentă. Eu o să mă duc în instanță și o să-l rog pe dl Cioloș să-mi demonstreze cum sunt un plagiator, în condițiile în care nu e o decizie a instanței sau a unei comisii de etică”, a mai declarat Florin Roman, pentru B1 TV.

Roman a demisionat, miercuri, din funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării. Interimar va fi liberalul Virgil Popescu, ministrul de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.