Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țepe de 700.000 de euro cu un fals site de turism: Cum înșela un bucureștean clienții

catuse politie

Un român a înfiinţat un site turistic de cazare fals şi a dat sute de ţepe în valoare totală de aproape 700.000 de euro, scrie Adevărul.

Bărbatul are 33 de ani, domiciliază în Bucureşti şi locuieşte fără forme legale în municipiul Sibiu. Victor Cristian C. este acuzat de participarea la o organizaţie infracţională, înşelăciune, spălarea banilor, utilizarea unui paşaport fals, prejudiciul total suferit de victime ridicându-se la aproape 700.000 de euro.

În mandatul european de arestare emis de autorităţile olandeze s-a reţinut că dosarul se referă la fapte de înşelăciune prin care se ofereau case spre închiriere, săvârşite începând cu anul 2015.

Din plângerile penale depuse la autorităţile competente rezultă că unul sau mai mulţi infractori, în colaborare, au câştigat încrederea victimelor folosindu-se de numele şi logo-ul paltformei Airbnb, folosind un website fals, greu de distins de cel real.

Pe acest site web, infractorii intermediau închirierea de locuinţe, solicitând plata unui avans constând în chiria pe câteva luni şi o garanţie. Victimelor li s-a cerut să transfere suma direct într-un cont bancar străin.

În toate cazurile, chiriaşul sau proprietarul real al locuinţei nu dorea în realitate să închirieze locuinţa. Persoanele înşelate au aflat că sunt victima unei escrocherii abia când au mers la adresele locuinţelor pe care le-au închiriat de pe site-ul fals.

În total, ar fi vorba despre mai mult de 300 de cazuri de înşelăciune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.