Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românca care lucrează la Prefectura din Molde!

Video Blocks
Norvegia
”M-am născut în București, în cartierul Colentina. Acolo mi-am trăit copilăria și adolescența, acolo mi-au fost puse bazele unei învățături solide”, poveștește Oana Sandu, o româncă stabilită în Norvegia de mai mult de un deceniu.

În 2009, când efectele crizei economice mondiale au început să se simtă și-n România, Oana și fostul ei soț au decis să se mute în Norvegia.

Câțiva ani și câteva case mai târziu, Oana stă cu chirie în Molde, un orășel norvegian cu 24.254 de locuitori, numit și ‘’Orașul trandafirilor’’. Aici cresc mulți trandafiri deoarece clima e ceva mai blândă decât în alte zone nordice.
Chiria și utilitățile pentru cele două camere ajung la 800 de euro, iar încă 300 de euro se mai duc în fiecare lună pe mâncare.‘’La început, în sufletul meu, s-a dat o luptă între Norvegia și România, între aici și acolo, între rădăcini și un drum nou. O vreme am pendulat între aceste două lumi, nu mă simțeam de aici, însă nici în România nu mă mai regăseam complet’, spune ea’.
În primul său an în Norvegia, a mers la cursuri intensive de norvegiană. După ce a învățat limba s-a angajat educatoare la o grădiniță și s-a mutat cu chirie într-o altă casă. Apoi a fost bibliotecară la un colegiu universitar, iar acum lucrează la arhiva Instituției Prefectului, iar în paralel practică și meseria de NLP coach.

Continuarea, o gasiti aici

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.