Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Români blocați în Dubai din cauza inundațiilor apocaliptice / MAE dă informații de ultimă oră

Inquam Photos
MAE Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul de Externe anunţă că un grup de cetăţeni români, rămas blocat pe Aeroportul din Dubai, a revenit în România. Alte două grupuri au cerut ajutor pentru cazare, până la revenirea în țară.

Ministerul Afacerilor Externe informează că reprezentanții Consulatului General al României la Dubai sunt în legătură permanentă cu cetățenii români care au semnalat dificultăți în reprogramarea zborurilor de pe aeroportul din Dubai, din cauza inundațiilor puternice.

Unul dintre cele două grupuri de cetățeni români, care și-au semnalat inițial prezența în Aeroportul Internațional Dubai, a revenit în țară, prin intermediul unei curse care a operat din Abu Dhabi. Compania aeriană a asigurat deplasarea cetățenilor români din Dubai la Abu Dhabi.

Cel de-al doilea grup de cetățeni români a fost sprijinit de către agenția de turism în vederea cazării până la identificarea unei soluții pentru revenirea acestora pe teritoriul României, prin intermediul curselor aeriene, după reluarea acestora.

De asemenea, un al treilea grup de cetățeni români care a solicitat sprijin consular Consulatului General al României la Dubai a fost sprijinit în vederea cazării până la revenirea acestora pe teritoriul României.

De asemenea, reprezentanții Consulatului General la Dubai, în coordonare cu Centrala MAE, au în atenție situațiile individuale ale cetățenilor români aflați în aeroportul Dubai și intervin în continuare pentru identificarea de soluții pentru revenirea acestora pe teritoriul României, prin intermediul curselor aeriene.

Consulatul General va continua să ofere asistență cetățenilor români până la revenirea acestora pe teritoriul României.

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de reprezentanții aeroportului și ai companiilor aeriene, cursele aeriene ar urma să fie reluate parcursul acestei zile.

Este preconizată o ameliorare a vremii, în continuare fiind întreprinse demersuri pentru reoperaționalizarea pistelor Aeroportului Internațional Dubai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.