Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, record MONDIAL: Mii de persoane s-au strâns la Alba-Iulia pentru a realiza cea mai mare hartă formată din oameni

Facebook.com
harta Romania din oameni

4.807 persoane, majoritatea elevi, au stabilit, sâmbătă, la Alba Iulia, un record mondial, România intrând astfel în Guinness Book cu cea mai mare hartă a unei țări formată din oameni. În interior s-a alcătuit numărul simbol al acestui an, 100, potrivit Mediafax.

Participanții au venit din 70 de localități ale României. Majoritatea au purtat pelerine închise, negre spre gri, iar ceilalți pelerine albe. Cei din urmă s-au poziționat în interior, pe conturul cifrei 100, în vreme ce restul participanților au umplut teritoriul din jurul lor, pe care era desenată harta României.

Ei au stabilit un record mondial – The largest human image of a country/continent – și datorită faptului că România sărbătorește anul acesta 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România, oficialii Guinness World Records au permis introducerea acestui număr în interior, potrivit organizatorului, Ovidiu Neamțu.

Citește și Fost procuror DNA, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că ar fi condus băut: Muncă în folosul comunității, la primărie

Vechiul record a fost stabilit în luna februarie, când peste 3.400 de oameni au format harta Myanmar-ului, iar acum la Alba Iulia recordul a fost stabilit de 4.807 de persoane.

Participanții de la Alba Iulia au venit din toată provinciile istorice ale țării, fiind coordonați de 350 de voluntari.

Pentru a fi validat recordul, participanții au fost nevoiți, timp de cinci minute, să facă liniște, să stea pe cât posibil nemișcați și cu glugile pelerinelor așezate pe cap.

De asemenea, ei au primit la punctele de trecere și șepci roșii, galbene și albastre, iar înainte de validarea recordului au cântat imnul național, au strigat, la unison, orașele din care provin și și-au pus și luat de pe cap șepcile, simultan, formându-se un tricolor uman.

Cu această ocazie la Alba Iulia a fost prezent și fostul mare campion la caiac-canoe Ivan Patzaichin, care a declarat presei că acesta este un moment special, istoric, în care se poate vedea ce înseamnă unitate, ce înseamnă să lucrezi în echipă.

Recordul a fost stabilit în cadrul festivalului ”Bucuria Mișcării”. A fost ales orașul Alba Iulia având în vedere importanța istorică, fiind locul în care acum 100 de ani românii transilvăneni au stabilit unirea cu România.

5 minute s-a facut liniște, ca la clasă! Mii de copii și tineri, din Alba Iulia și din toată #România, ne-au dat o lecție pentru încă 100 de ani. Azi am îmbrățișat la propriu viitorul. Le mulțumesc pentru că au adus zâmbete și energie în Cetate, nu pentru că așa trebuie, ci pentru că așa simt. Au făcut din Alba Iulia un loc unic în lume. Acesta este adevăratul record de invidiat!#Respect!, a scrie, pe Facebook, primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.