Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a ajutat și ajută financiar Republica Moldova cu zeci de milioane de euro, iar Chișinăul vrea să investească în reactorul de la Cernavodă

reactor cernavoda

Președintele Comisiei parlamentare de la Chișinău pentru Securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, susține că autoritățile de la moldovene poartă negocieri cu cele din România în privința unor investiții în reactorul de la Cernavodă, pentru a avea resurse proprii de energie electrică, conform deschide.md.

R. Moldova nu mai poate fi șantajată energetic, așa cum a fost șantajată în anul 2021. Noi deja discutăm cu România să vedem dacă putem și noi investi la reactorul de la Cernavodă, să avem o cotă-parte, ca peste câțiva ani să avem energie și mai ieftină decât este acum. Ca să fim siguri ca noi avem propria energie și să nu o căutăm de pe piață și la nu știu care preț. Pentru că este o fluctuație pe piață. De aceea noi întreprindem acțiuni, care să ducă la independența energetică, a declarat Lilian Carp în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Pentru aceasta, susține demnitarul, este nevoie ca autoritățile să investească mai mult în infrastructură, ca să ofere mai multe căi de acces pentru schimbul de resurse.

România a transferat recent prima tranșă, în valoare de 10 milioane de euro, pentru finanțarea unor proiecte prioritare, în baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară nerambursabilă în valoare de 100 milioane de euro.

Fondurile din această primă tranșă au fost direcționate către achiziționarea de microbuze pentru transportul școlar și către proiecte de infrastructură și dezvoltare locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.