DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

România a felicitat OFICIAL Belgia pentru succesul înregistrat în lupta împotriva terorismului

ghideuropean.ro

UPDATE: MAE a reacționat la acest articol și a dorit să facă o serie de precizări, chiar dacă redacția STIRIPESURSE.RO a punctat că e vorba despre un limbaj defectuos al comunicatului ministerului și nicidecum despre o rea intenție.

Iată precizarea MAE:

 

”Considerăm profund regretabilă asocierea nefericită - realizată în mod artificial în ştirea dvs., inclusiv cu menţiunea ,,nu e nicio glumă’’ - între o întâlnire bilaterală şi atacurile teroriste care au şocat întreaga lume şi au curmat vieţi omeneşti.
Comunicatul de presă la care se face referire în textul ştirii a fost difuzat de Ministerul Afacerilor Externe cu o zi înaintea atentatelor din Belgia, anume la data de 21 martie 2016, la ora 17.20. Comunicatul de presă respectiv informa despre rezultatele întâlnirii dintre ministrul român al afacerilor externe şi omologul belgian Didier Reynders, în cadrul căreia au fost discutate importante aspecte ale agendei bilaterale şi internaţionale, printre care şi combaterea terorismului.
Întâlnirea cu omologul belgian a avut loc la două zile după ce forţele de intervenţie belgiene au desfăşurat o operaţiune extrem de complexă şi sensibilă pentru capturarea teroristului Salah Abdeslam, implicat în atacurile de la Paris, iar felicitările ministrului român de externe s-au referit tocmai la această reuşită de etapă importantă.
În lumina acestor informaţii, textul ştirii de pe portalul dvs.  reprezintă o denaturare a adevărului, prezentând informaţii tendenţioase, scoase din context şi incomplete. În ciuda gravelor incidente petrecute la 22 martie 2016, eforturile constante şi implicarea fermă a autorităţilor belgiene în lupta împotriva flagelului internaţional al terorismului nu pot fi puse la îndoială sub nicio formă.”, specifică MAE.
Știrea inițială:

 

NU e nici o glumă. România prin ministrul de externe, Lazăr Comănescu, a felicitat Belgia pentru succesul înregistrat în lupta împotriva terorismului. A fost LUNI. La câteva ore atentatele au răvășit capitala Belgiei și au arătat incapacitatea crasă a serviciilor de securitate belgiene în lupta împotriva rețelelor teroriste bine implantate în zonă, DAR si limbajul de lemn al diplomației române.

_____

Vă redăm comunicatul oficial al MAE:

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut astăzi, 21 martie 2016, la Bruxelles, o întrevedere cu vicepremierul şi ministrul afacerilor externe şi europene al Regatului Belgiei, Didier Reynders.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali şi-au exprimat satisfacţia pentru substanţa dialogului politic bilateral şi au avut o rundă de discuţii privind stadiul şi perspectivele de viitor ale cooperării bilaterale pe toate palierele. Au subliniat angajamentul comun pentru dinamizarea relaţiilor economice sub toate aspectele: stimularea investiţiilor reciproce; identificarea şi demararea unor proiecte concrete; intensificarea schimburilor comerciale, care au depăşit deja pragul de 2 miliarde de euro; extinderea ariei de cooperare la domenii mai puţin explorate în prezent.

Întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii consistent asupra temelor de actualitate ale agendei europene, precum aprofundarea integrării europene, migraţia, spaţiul Schengen, zona Euro, combaterea terorismului. Ministrul Lazăr Comănescu a felicitat guvernul federal belgian pentru succesul înregistrat în aceste zile în lupta împotriva terorismului.

Discuţiile au abordat amplu şi problematica vecinătăţii estice, în special situaţia din Republica Moldova, Ucraina, relaţiile UE cu Federaţia Rusă şi acordul recent UE - Turcia. Ministrul Lazăr Comănescu a reiterat angajamentul solid şi constant acordat de România aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova şi susţinerea eforturilor acesteia în vederea redemarării agendei de reforme, subliniind, în acest context, necesitatea unei politici unitare şi ferme a Uniunii Europene în vecinătatea estică.

Interlocutorii au reafirmat interesul ambelor ţări pentru continuarea proceselor de integrare europeană. Ministrul român al afacerilor externe a subliniat progresele pe care România le-a înregistrat în domeniul economic în ultimii ani, care îndeplinesc criteriile europene în materie, şi a subliniat contribuţia pe care România o aduce deja la funcţionarea spaţiului Schengen.

Cu referire la migraţie, cei doi miniştri au arătat că prioritatea rămâne punerea în aplicare a măsurilor agreate la nivelul Uniunii şi consolidarea cooperării cu partenerii externi şi au evocat importanța unei soluţii durabile prin combaterea cauzelor profunde ale fenomenului migrator.

Consultările au inclus şi subiecte de pe agenda internaţională, cu accent pe situaţia de securitate din vecinătatea sudică şi estică a UE. Cei doi miniştri au avut un schimb de vederi şi despre pregătirea deciziilor preconizate a fi adoptate la Summitul NATO de la Varşovia.

În marja vizitei efectuate în Regatul Belgiei, ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut şi o întrevedere cu funcţionarii români din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.