Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a importat, în primele patru luni din 2019 cu 5,6% mai multe gaze ca în 2018

România a importat, în primele patru luni din 2019, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 2,803 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 5,6% (147.600 tep) mai mare faţă de cea din perioada similară din 2018, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică /INS/, conform Agerpres.

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR - Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

Producţia internă de gaze naturale a fost, în perioada menţionată, de 1,1 milioane tep, cu 0,4% (4.600 tep) sub cea din perioada ianuarie-aprilie 2018.

Conform proiectului Strategiei Energetice a României, gazele naturale au o pondere de aproximativ 30% din consumul intern de energie primară. Producţia de gaze naturale s-a stabilizat în ultimii ani, ca urmare a investiţiilor în prelungirea duratei de viaţă a zăcămintelor existente şi a dezvoltării unora noi.

Proiectul strategiei semnalează că producţia de gaz natural va scădea, după ce atinge un nou vârf de 132 TWh în 2025, ca urmare a producţiei din Marea Neagră, la 96 TWh în 2030 şi la 65 TWh în 2050.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.