Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a obţinut a doua victorie la Trofeul Carpaţi, 32-22 cu Portugalia

news.ro
handbal minge

Naţionala feminină de handbal a României a învins formaţia Portugaliei cu scorul de 32-22 (17-7), vineri seara, în ziua a doua a turneului dotat cu Trofeul Carpaţi şi găzduit de Teraplast Arena din Bistriţa, potrivit Agerpres.

După 33-28 cu Elveţia, tricolorele au obţinut a doua victorie, asigurată încă din prima repriză. Ca şi în meciul anterior, în partea secundă jucătoarele antrenate de Florentin Pera au redus din turaţie, scorul parţial pentru repriza secundă fiind 15-15.

Golurile echipei României au fost reuşite de Sonia Seraficeanu 5, Cristina Laslo 4, Crina Pintea 3, Eliza Buceschi 3, Alexandra Badea 3, Nicoleta Balog 2, Alicia-Maria Gogîrlă 2, Lorena Ostase 2, Alexandra Dindiligan 2, Daria Bucur 2, Ana-Maria Tănasie 1, Bianca Bazaliu 1, Yuliya Dumanska (portar) 1, Andreea-Cristina Popa 1.

Diana Ciucă a avut 2 intervenţii, Yuliya Dumanska a avut 5, Elena Şerban 5, iar Daciana Hosu o intervenţie.

Pentru formaţia lusitană au înscris Patricia Rodrigues 6 goluri, Luciana Rebelo 5, Joana Resende 3, Maria Unjanque 2, Patricia Lima 2, Bebiana Sabino 2, Constanca Sequeira 1, Nadia Rodrigues 1.

Portarii Isabel Gois şi Matilde Rosa au apărat fiecare câte 5 şuturi.

În primul meci al zilei, Austria a învins Elveţia cu scorul de 34-33, printr-un gol marcat de Katarina Pandza cu 34 de secunde înainte de final.

România şi Austria au câte două victorii.

Sâmbătă vor avea loc ultimele partide ale turneulu, Portugalia - Elveţia (15:00) şi România - Austria (17:30).

Turneul de la Bistriţa este o ultimă verificare înaintea participării la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia (29 noiembrie-17 decembrie), la care România va juca în Grupa E, la Herning (Danemarca), urmând să înfrunte în ordine Chile (1 decembrie), Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie).

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

Echipa naţională de handbal feminin a României are ca obiectiv la Campionatul Mondial clasarea pe unul dintre locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.