Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a rămas fără reprezentantă la Campionatele Mondiale de box feminin de la New Delhi: Loredan Marin, învinsă categoric în optimi

box feminin

Loredana Marin, ultima reprezentantă a României la Campionatele Mondiale de box feminin de la New Delhi, a fost învinsă la puncte (0-5), marţi, de japoneza Ayaka Taguchi, în limitele categoriei 60 de kg.

Loredana Marin, de la CSA Steaua, campioană europeană de tineret, a boxat curat, cu eschive de corp şi un-doi-uri reuşite, dar nu au fost suficiente să convingă arbitrii judecători, care au văzut-o învingătoare pe niponă în toate cele trei reprize ale meciului desfăşurat în optimile de finală la 60 kg, notează Agerpres.

Nicio pugilistă română, inclusiv Lăcrămioara Perijoc (54 kg), campioană europeană şi vicecampioană mondială, şi Claudia Nechita (57 kg), locul cinci la JO de la Tokyo, nu a reuşit să ajungă măcar în sferturile de finală ale competiţiei.

Este a doua competiţie majoră succesivă, după Europenele de senioare de la Budva din toamna trecută, în care pugilistele tricolore nu reuşesc să urce pe podium, un adevărat semnal de alarmă în privinţa calificării la JO 2024.

La New Delhi au făcut deplasarea patru pugiliste române: Lăcrămioara Perijoc (categoria 54 kg), vicecampioană mondială, Claudia Nechita (cat. 57 kg), clasată pe locul cinci la JO de la Tokyo, Loredana Marin (cat. 60 kg), campioană europeană de tineret, toate de la CSA Steaua, şi Alexandra Gheorghe (cat. 52 kg), de la CSM Slatina. Ele sunt însoţite de antrenorii Adrian şi Mihaela Lăcătuş.

Competiţia mondială se desfăşoară cu participarea a peste 300 sportive din 65 de ţări, în sala de 6.000 de locuri KD Jadhav din capitala Indiei.

IBA a promis un fond de premiere de 2,4 milioane de dolari, premiile fiind la fel ca anul trecut: 100.000 de dolari - medalia de aur; 50.000 - argintul şi 25.000 - bronzul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.