DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

România alocă bani în plus pentru trei competiții internaționale desfășurate în țara noastră: atletism, volei și tenis de masă

Mediafax
bani

MTS anunţă, într-un comunicat, că guvernul a alocat resurse bugetare suplimentare pentru trei competiţii internaţionale găzduite în acest an de România, arată News.ro.

Astfel, a fost aprobată suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului şi Sportului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, cu o sumă totală de 10.375 mii lei, încadrabilă la “Sume destinate finanţării programelor sportive realizate de structurile sportive de drept privat”.

Pentru organizarea Campionatului European pe Echipe Liga I Atletism seniori, în perioada 19 – 20 iunie, a fost alocată suma de 2.930 mii lei, pentru organizarea Turneului Final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin, în perioada 15 – 27 august, s-au alocat 4.795 mii lei, iar pentru organizarea Turneului Final al Campionatului European de Tenis de Masă, Seniori Feminin şi Masculin, în perioada 28 septembrie – 3 octombrie, suma de 2.650 mii lei. Toate cele trei evenimente vor fi găzduite de municipiul Cluj-Napoca.

“Mă bucur foarte mult şi le mulţumesc colegilor şi partenerilor din Guvern pentru că au înţeles şi susţinut aceste demersuri. Este vorba despre trei evenimente importante, de anvergură internaţională, a căror organizare ne-am asumat-o şi pe care trebuie să o onorăm în cele mai bune condiţii. Respectarea acestor obligaţii şi reuşita celor trei competiţii sunt direct legate de prestigiul nostru ca ţară, nu doar de prestigiul sportiv. Guvernul României a demonstrat o dată în plus faptul că este un partener de încredere la nivel internaţional, precum şi un jucător de echipă la nivel naţional, ca să folosesc un termen din lumea sportului”, a declarat Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

Campionatul de Atletism pe Echipe Liga 1 seniori reprezintă cel mai important eveniment sportiv de înaltă performanţă organizat vreodată în România, în această ramură de sport. Vor participa 13 ţări, cu un număr de aproape 900 de sportivi şi oficiali şi un număr total de persoane implicate în competiţie (atleţi, oficiali, voluntari, arbitri, personal tehnic) de peste 1.500 de persoane. Evenimentul va constitui şi o ocazie de pregătire pentru Campionatul European U20 din anul 2023, eveniment care se află în acest moment din ce în ce mai aproape de a fi atribuit României.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună

Organizarea unei grupe a Turneului Final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin 2021 face ca România să revină, după o pauză de peste 55 de ani, în elita organizatorilor voleiului continental. La acest eveniment vor participa, în afară de România, alte cinci reprezentative naţionale din elita voleiului mondial.

La Turneul Final al Campionatului European de Tenis de Masă, Seniori Feminin şi Masculin 2021 vor participa peste 30 de ţări din elita tenisului de masă, în afară de România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.