Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România analizează trimiterea sistemul Patriot în Ucraina - Nu este pentru prima dată când Bucureștiul acordă asistență Ucrainei

1616.ro
sistem patriot

Președintele României, Klaus Iohannis, a promis că va examina aspectul privind trimiterea sistemului de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina, anunță Gazeta, potrivit Rador Radio România.

România este pregătită să examineze despre trimiterea sistemelor de rachete antiaeriene Patriot (SAM) în Ucraina - a declarat liderul statului Klaus Iohannis, după o întâlnire cu președintele american Joe Biden, relatează Reuters.

'Trebuie să examinăm acest aspect în Consiliul Suprem de Apărare pentru a înțelege ce putem oferi. Este inacceptabil să lăsăm România fără apărare aeriană', a declarat Iohannis. După întâlnirea de la Casa Albă, Biden i-a mulțumit lui Iohannis pentru faptul că România a găzduit trupe americane şi pentru angajamentul său de a securiza Flancul Estic al NATO.

Nu este pentru prima dată când Bucureștiul acordă asistență Ucrainei. Recent, Kievul a solicitat furnizarea unei capacităţi energetice de urgență de la Polonia și România, pe perioada serii, când consumul de energie electrică atinge un vârf de consum. Compania națională de energie Ukrenerho din Ucraina a anunţat că în Ucraina se înregistrează un deficit de energie electrică în timpul orelor de vârf, din cauza deteriorării centralelor electrice, iar în regiunile Harkiv și Dnipropetrovsk este în vigoare un regim de restricții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.