Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România apelează la ultima INOVAȚIE în domeniul energiei: Vom stoca energia electrică în gaze

www.magnanews.ro
energie electrică

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, că România este în discuții pentru a introduce o inovație destul de rară în Europa, anume „stocarea energiei electrice în gaze” la Craiova.

„Exploatarea gazelor trebuie pregătită și altfel și suntem în discuții pentru a introduce o inovatie, eu zis destul de rara in Europea, și anume stocarea energiei electrice in gaze, si asta o sa o facem la Craiova, pentru că acolo este un depozit la Ghercești, o centrală pe care putem converti pe gaze și în combinația depozit și centrală putem să introducem în depozit gaze atunci când avem energie multă și nu avem cum să o folosim, adică produsă de eoliene sau de solar și după aceea o putem scoate”, a declarat, luni, ministrul Energiei, Anton Anton, la dezbaterile de la Ora Guvernului despre legea offshore si resursele de gaze din Marea Neagră.

Citește și: Schimbare de proporții la Kanal D! După 10 ani, a fost înlocuit!

Acesta a adăugat că sunt în derulare procedurile pentru construcția a două centrale electrice pe gaz, scrie mediafax.ro.

„Suntem în plin proces de construcție prin Romgaz a unei noi centrale electrice pe gaz, la Iernut, în 2019, la sfârșitul anului pentru optimiști, centrala aceasta va intra în funcțiune. Suntem în poziția în care sunt foarte avansate discuțiile ca la Mintia să se construiască o centrală pe gaz”, a menționat Anton.

Citește și: Țiriac pregătește o mega-tranzacție. Ce vrea să pună la vânzare omul de afaceri

Ministrul Energiei a adăugat că ministerul pe care îl conduce primește prin legea offshore „mai multe sarcini decât ne-am fi dorit”, cum ar fi acordarea de avize.

Acesta a mai spus că cifra vehiculată pentru rezervele de gaze din Marea Neagră, de 200 de miliarde de metri cubi, este o estimare „cu probabilitate 50%”.

Citește și: Tudorel Toader, mesaj dedicat ‘celor care nu vor să priceapă’ ! Ce le-a transmis ministrul

Liderul deputaților PSD, Vasile Suciu, și viceliderul deputaților UDMR, Szabo Odon, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că lideri ai celor două formațiuni politice au avut discuții, în ultimele zile, despre legea offshore. UDMR susține exploatarea, dar așteaptă să vadă varianta finală din comisii.

Delegațiile PSD-ALDE au agreat, pe 17 octombrie, într-o discuție de peste două ore, la Parlament, forma finală a legii offshore care va intra „de principiu” în dezbaterile din comisiile de specialitate.

Citește și: Incredibil! Cu ce pensie poate trăi fiica Andei Călugăreanu, Ioana Tufaru

Camera Deputaților a votat, pe 3 octombrie, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabilește criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor. Astfel, deputații au aprobat cu 210 voturi „pentru” și o singură abținere, retrimiterea Legii offshore la Comisii, cu termen de dezbatere o săptămână.

Președintele comisiei de Industrii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, a declarat pe 3 octombrie, în plen, că miza modificările aduse legii offshore este de „13,5 miliarde de dolari” și că investitorii nu doresc să plătească statului român nici măcar „un dolar în plus față de redevență.

Citește și: Se dă startul! Primăria oferă mii de eco-vouchere- Cum poți intra în posesia lor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.