Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România ar putea lansa un nou program similar Start-up Nation: vizează tehnologia și digitalizarea

Mediafax
bani

Preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor, Florin Jianu, a solicitat în cadrul unei întâlniri pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), să existe din nou un fond pentru start-up-uri, aşa cum a fost 'Start-up Nation', un program care să susţină tehnologia şi digitalizarea, relatează Agerpres.

"Am cerut să existe din nou un fond pentru start-up-uri, aşa cum a fost 'Start-up Nation', un program care să susţină tehnologia, digitalizarea, dar avem nevoie de sânge proaspăt în economie. Este o perioadă extrem de dificilă. Din păcate am intrat pe o pantă descendentă în care vedem cum măsură după măsură acestea se închid şi acest lucru am cerut primului ministru. De asemenea, am cerut să existe o implicare mult mai consistentă a instituţiilor financiare româneşti, în speţă Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Înţelegem necesitatea derulării unor instrumente prin Fondul European de Investuiţii, Prin Banca Europeană de Investiţii, dar reforma trebuie să fie totuşi a instituţiilor româneşti. Nu s-a discutat un buget al acestui program", a declarat Florin Jianu, după întâlnirea cu premierul, la Guvern, pe tema PNRR.

Acesta a subliniat că a obţinut din partea prim-ministrului Florin Cîţu promisiunea că în PNRR se va regăsi un nou program pentru start-up-uri.

"Eu mă bucur că a avut loc această întâlnire. E o primă întâlnire, e uşor cam târzie această întâlnire. Mulţumim Marcel Ciolacu pentru această întâlnire şi pentru invitaţiile către partenerii sociali pentru că, altfel, din păcate, nu am fi fost invitaţi să discutăm concret, pe măsuri. Eu am reprezentat mediul de afaceri şi am obţinut din partea primului ministru promisiunea că în PNRR se va regăsi un nou program pentru start-up-uri. Am ridicat acea problemă a unui mecanism de implementare care să ne includă pe toţi pentru că, la urma urmei, acest PNRR este al României - să includă şi Guvernul şi partenerii sociali şi toţi stakeholderii implicaţi. Aşa cum spuneam, este o primă întâlnire, în opinia mea o întâlnire bună. Sigur că au fost şi chestiuni politice abordate aici, dar este o primă întâlnire şi ele trebuie să continue pe 'repede înainte' pentru că, aşa cum arată calendarul, miercuri va trebui să fie ratificat PNRR", a mai spus Florin Jianu.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit la Guvern alături de prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, Dumitru Costin, liderul BNS, şi Florin Jianu, preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.