Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România colaborează cu Turcia pentru a demina Marea Neagră: Nu au fost desprinse toate minele din zona Ucrainei

vasile dincu

Ministrul de Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat că Turcia încearcă să ajute la luarea măsurilor de consolidare a încrederii între Rusia şi Ucraina, facilitarea ieșirii navelor care transportă cereale din zona de război şi înlăturarea minelor plasate în mare de Ucraina în regiunea orașului Odesa. Ministrul român al Apărării a anunțat că urmează să aibă discuții cu omolul său turc în acest sens.

„Porturile sunt blocate în Ucraina. Sunt sute de vase. La un moment dat rușii au aprobat un culoar, dar nu a plecart nimeni, pentru că se teme.  Porturile sunt  minate. Periodic se desprind mine. Ucraina cere să existe o forță internațională care să demineze zona”, a precizat Vasile Dîncu, la postul B1TV. „Acest statut al Mării Negre, unde navele străine nu pot sta mai mult de 2 săptămâni, mulți spunn și se întreabă dacă nu poate să devină o mare internațională”, a adăugat oficialul român.

„Noi nu avem capacitatea de a încărca navele. Nu putem încărca în acest ritm. Au fost scoase sute de vagoane confiscate de ANAF. Avem un adevărat blocaj. O să discut mâine cu ministrul Apărării din Turcia, inclusiv despre deminare. Noi patrulăm în larg, însă trebuie o convenție internațională în acest sens. Nu au fost desprinse toate minele din zona Ucrainei”, a concluzionat Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.