Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România cosideră că Marea Britanie trebuie să rămână conectată la UE cât mai puternic posibil

captura Youtube
protest Londra anti-Brexit

Marea Britanie trebuie să rămână conectată la UE cât mai puternic posibil, a afirmat secretarul de stat pentru relaţii interinstituţionale şi juridice, Cristian Winzer, miercuri, la o întrevedere cu o delegaţie de parlamentari din Senatul Republicii Franceze informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, delegaţia a fost alcătuită din Bernard Fournier, preşedintele Grupului Parlamentar de prietenie Franţa-România, respectiv Olivier Cadic şi Patrice Joly, membri ai Grupului Parlamentar de prietenie Franţa-România.

"Agenda discuţiilor s-a axat pe tema viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul UE, în primul semestru al anului viitor şi pe o serie de dosare importante ale agendei europene actuale, precum procesul de reflecţie privind viitorul Uniunii, negocierile de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană şi discuţiile pe marginea viitorului Cadru Financiar Multianual", se spune în comunicat.

Totodată, Cristian Winzer a prezentat obiectivele României pe durata mandatului său de Preşedinţie la Consiliul UE. El a evidenţiat hotărârea ţării noastre de a acţiona "ca un veritabil facilitator de consens în avansarea discuţiilor la nivel european, de o manieră care să contribuie la consolidarea proiectului european şi să producă rezultate concrete pentru cetăţenii europeni".

Cu privire la priorităţile viitorului Cadru Financiar Multianual al UE, Winzer a reiterat faptul că "România susţine un buget echilibrat, care să ofere o finanţare adecvată domeniilor care aduc creştere şi convergenţă, precum Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună şi care să răspundă, de o manieră corespunzătoare, şi noilor provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană".

De asemenea, el a salutat faptul că România şi Franţa împărtăşesc acelaşi obiectiv şi a subliniat importanţa susţinerii acestei poziţii de o manieră coordonată în cadrul UE, se spune în comunicat.

Potrivit MAE, discuţiile au evidenţiat abordările similare ale celor două ţări cu privire la derularea procesului Brexit.

"Marea Britanie trebuie să rămână conectată la UE cât mai puternic posibil, dar orice acord va trebui să se bazeze pe un echilibru între drepturi şi obligaţii şi să respecte autonomia decizională a UE. România rămâne ferm angajată obiectivelor prioritare stabilite în comun de către statele membre, care vizează asigurarea unei retrageri predictibile a Marii Britanii şi configurarea unui viitor parteneriat cuprinzător UE - Marea Britanie", a spus Winze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.