Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România dă liderul mondial în tenisul feminin, dar Ministerul Sportului NU RECUNOAȘTE Federația de Tenis: 'Trebuie trecut la tribunal'

ioana bran

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a afirmat, miercuri, în cadrul conferinţei de presă în care a prezentat bilanţul după primele şase luni de mandat, că instituţia pe care o conduce nu recunoaşte conducerea Federaţiei Române de Tenis, acesta fiind motivul pentru care nu a finanţat turneul BRD Bucharest Open.

“Este aceeaşi situaţie. Problema este în felul următor, din cauza acestui litigiu care se găseşte pe rol. MTS-ul nu recunoaşte conducerea, adică nu are cu cine să semneze un contract de finanţare. Probabil când va exista un preşedinte recunoscut trecut în registrul sportiv la tribunal atunci se va putea încheia un contract de finanţare. Până atunci nici măcar un leu, adică nu este problema de buget ci că nu ai posibilitatea legală de a încheia un contract de finanţare cu federaţia”, a declarat Bran.

Citește și: Prețurile cresc mai rapid ca niciodată! Românii, sufocați de creșterea alarmantă

Întrebată care a fost implicarea ministerului în acest sport în condiţiile în care jucătoarea Simona Halep se bucură de o mare popularitate de când este pe primul loc în clasamentul WTA, Ioana Bran a spus: “În 2017 a apărut o problemă de natură juridică între Ministerul Tineretului şi Sportului şi Fderaţia Română de Tenis şi în 2017 a fost sistată finanţarea către Federaţia Română de Tenis. În momentul de faţă această problemă se află pe masa organelor legiuitoare, încă nu avem o hotărâre definitivă şi irevocabilă, ca atare, anul acesta în continuare nu am putut semna un contract de finanţare cu Federaţia Română de Tenis. Acesta este motivul pentru care Federaţia Română de Tenis nu beneficiază de finanţare. Din păcate, din cauza acestor probleme juridice care există sportivii sunt aceia care au de suferit. Este o situaţie care ne dorim să se clarifice cât se poate de repede. Este o situaţie care a apărut la mijlocul anului trecut şi în momentul de faţă nici federaţia nici MTS-ul nu mai decid ce se întâmplă, va decide tribunalul şi organele competente. Eu personal îmi doresc să avem o decizie cât se poate de repede pentru a reîncepe finanţarea federaţiei”.

Citește și: Topul meseriilor cu oameni necalificați

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac, a declarat, la 14 iulie, că într-o lună sau două se va cunoaşte viitorul turneului WTA, BRD Bucharest Open, după ce Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a tăiat finanţarea federaţiei şi nu mai este partener al acestei competiţii.

În schimb parteneri ai turneului au devenit Primăria Capitalei şi COSR, scrie news.ro.

Citește și: Noua lege lovește drastic în proprietari! Ce amenzi mari riscă dacă nu permit accesul în apartament .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.