Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, decimată de virusul Zika: După Halep, o altă mare sportivă nu vrea la Olimpiadă

www.newscientist.com
zika

România este decimată înaintea Olimpiadei de la Rio. Nu! Nu este vorba despre vreo accidentare sau vreun caz de dopaj. Virusul Zika a băgat frica în sportivele noastre. După Simona Halep, şi Monica Niculescu e foarte aproape să renunţe Olimpiadă de teama ţânţarului ucigaş.

Citeşte şi: DOLIU în lumea presei: Un important jurnalist a încetat din viaţă

„Antrenorul nu prea e fericit, zice să mă mai gândesc. Nu sunt foarte sigură. E 50-50, vă zic sincer, pentru că am înțeles că rămâne virusul în corp. Și dacă băieții se retrag, apoi pentru fete e mai rău. Am înțeles că Berdych se gândește, Murray la fel, cei de la golf s-au retras toți… Eu îmi propusesem să joc și Florianopolis înainte de JO, unde îmi plăcea mult. Ieri am vorbit cu Makarova, care a vorbit cu Bruno Soares, brazilianul de la dublu, și el a spus că el stă în centru și că nu ar fi o problemă virusul în oraș. Însă eu cred că riscul există. Mă și enervează, că trebuie să fii atentă, te stresează gândul. E complicat”, a declarat Monica pentru treizecizero.ro.

Citește și: Un bărbat a fost rănit de o rachetă…antigrindină: Cum a fost posibil

Sportiva noastră a continuat: „Nu sunt foarte sigură că mă duc la Rio. Trebuie să mai vorbesc și cu Simona, și cu fetele. Și Simona se gândește, am vorbit cu ea, nu e sigură nici ea. Tot 50-50 este și la ea. E complicat. Importantă e sănătatea pentru mine”, accentuează Monica, amintind și alte situații în care a ocolit turnee pentru că nu s-a simțit în siguranță”. Monica Niculescu a conchis: “La Tianjin, unde auzisem că sunt probleme cu aerul, nu m-am dus. La Istanbul la fel, nu m-aș fi dus niciodată, cu atentate și altele. Uite, Andreea Mitu s-a dus. Nu-mi place să risc deloc când e vorba de sănătate. Vreau să mai întreb despre Zika, dar pe cine să întreb. Unii zic că e ok, alții că nu e ok… Trebuie să luăm o decizie, o să mai am ocazia să mai întreb când vin acasă, dar repet: sunt 50-50.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.